Străzile Zalăului, împânzite de mărţişoare. Vezi aici ce preţuri au

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţurile pornesc de la 2 lei şi ajung la 20 de lei
Preţurile pornesc de la 2 lei şi ajung la 20 de lei

Mărţişoare pentru toate vârstele şi  toate gusturile dar mai ales pentru toate buzunarele. Asta oferă Claudiu Sîngheorghe, un tânăr din Zalău, tuturor clienţilor care trec prin centrul oraşului. Este unul din comercianţii de mărţişoare care a pornit această mică afacere în urmă cu şapte ani.

Vinde şi confecţionează mărţişoare pentru toate categoriile de vârstă iar de aproximativ şapte ani vesteşte în centrul oraşului, venirea primăverii. De la potcoave, buburuze, floricele şi mici ornamente ambalate exemplar până la figurine din desene animate, pentru cei mici. „Am de toate pentru toţi dar mai ales pentru toate buzunarele”, spune comerciantul.

Pe Claudiu îl vezi zilnic în această perioadă, chiar în centrul oraşului, în staţia de autobuz  din faţa magazinul reper al Zalăului. Aici obişnuieşte să vină anual să-şi vândă producţia pentru care se pregăteşte cu aproximativ două trei luni înainte de data oficială a primăverii -1 martie.

Deşi are doar 20 de ani, comerciantul povesteşte că idea unei astfel de afaceri, confecţionarea şi comercializarea  de mărţişoare, i-a venit în urmă cu aproximativ  şapte ani, când se plimba pe străzile din urbe, la un final de februarie, să cumpere mărţişoare pentru cei dragi. „Mă plimbam pe bulevard şi … căutam să cumpăr mărţişoare. Atunci m-am gândit să mă apuc şi eu de o astfel de muncă, care nu părea să fie nici obositoare, nici grea. Şi uite, m-am apucat, au trecut deja o grămadă de ani. (…) Eu le confecţionez şi materia primă pe care o utilizez  este din Franţa. Cumpăr mai multe, tot felul,  şi le ambalez. E mult mai simplu”, mărturişeşte Claudiu.

Mărţişoarele se găsesc pe toate străzile din Zalău

Tânărul spune că dintr-o astfel de afacere, în care este singur, fără asociaţi şi fără alte ajutoare, reuşeşte să trăiască şi să-şi asigure traiul. Pe lângă mărţişoare mai confecţionează diferite ornamente florale.
Preţul unui mărţişor porneşte de la 2 lei şi ajunge până la 20 de lei. Pentru a atrage clinetela, Claudiu vinde şi mărţişoare care, spune el,  „aduc noroc”. 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite