Stimulente de până la 670 de lei pe lună pentru angajaţii Primăriei Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de mâine se află un proiect de hotărâre prin care angajaţii primăriei vor avea incluse în salarii, stimulente de 670 de lei - şefii, respectiv 250 de lei, „pălmaşii“.

Executivul Primăriei Municipiului Zalău vine mâine în faţa consilierilor locali cu un proiect de hotărâre prin care angajaţilor instituţiei li se vor acorda, începând cu 1 ianuarie, stimulente, incluse în salariul da bază. După cum se precizează în textul hotărârii, acordarea acestor stimlente se face în baza articolului 14 din legea nr.285/ 2010 (privind salarizarea în 2011 a personalului plătit din fonduri publice), care prevede că „începând cu data de 1 ianuarie 2011, pentru personalul din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice care beneficiază de drepturi băneşti acordate din fondurile constituite în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi al Ordonanţei Guvernului nr. 29/2004 pentru reglementarea unor măsuri financiare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 116/2004, cu modificările şi completările ulterioare, salariile de bază, prevăzute la art. 1 alin. (1), se calculează prin includerea în acestea a nivelului mediu al acestor drepturi băneşti aferente lunii octombrie 2010, pentru fiecare funcţie publică, pe categorii, clase şi grade profesionale, respectiv pentru fiecare funcţie contractuală, în funcţie de nivelul studiilor, pe grade sau trepte profesionale“.

Şefii primesc stimulente de trei ori mai mari decât subalternii


De aceste stimulente nu vor beneficia doar angajaţii din compartimentele de specialitate cu atribuţii în administrarea creanţelor fiscale, ci între persoanlul din aparatul de specialitate al primarului şi din cadrul secretariatului Consiliului Local, întrucât conducerea primăriei consideră că „întreg personalul contribuie, atât direct, cât şi indirect, la activitatea de administrare a creanţelor fiscale“. Prin urmare, de stimulente incluse în salariul de baza vor beneficia 219 persoane, 24 cu funcţii de conducere şi 195 de execuţie. Pentru personalul cu funcţii de conducere, valoarea lunară a acestor drepturi băneşti va fi de 670 de lei, iar pentru personalul cu funcţii de execuţie, stimulentele vor fi de aproape trei ori mai mici: 250 de lei pe lună.

Cifră: 64.883 de lei a fost valoarea fondului de stimulente constituit de Primăria Zalău în luna octombrie 2010 şi repartizat angajaţilor în decembrie.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite