Statistica spune că salariile românilor nu au scăzut faţă de anul trecut decât cu 2,5 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna octombrie 2010, câştigul salarial mediu nominal brut şi net nu s-a modificat faţă de luna precedentă, menţinându-se la aceleaşi valori (1846 lei, respectiv 1340 lei). Nivelurile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţile de intermedieri financiare şi asigurări (3104 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (796 lei), după cum arată comunicatul trimis de către D

Buletinul statistic spune că în luna octombrie 2010, faţă de iunie 2010 (lună ce a precedat aplicarea prevederilor legii care a redus salariile bugetarilor cu un sfert) câştigul salarial mediu net a scăzut cu 20,6 la sută în învăţământ, cu 19,1 la sută în administraţia publică şi cu 18,4 la sută în sănătate şi asistenţă socială. În realitate, scăderile sunt cu mult mai mari, datele statistice nefiind decât cifre seci legate de o altă realitate, una matematică, şi nu cea cotidiană, reală, pe care o trăim.

Statistica mai spune că, în comparaţie cu luna corespunzătoare din anul precedent, câştigul salarial mediu nominal net a scăzut cu doar 2,5 la sută.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite