Spitalul din Şimleu se va numi „Dr. Ioan Puşcaş“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorul Ioan Puşcaş a acceptat cu resemnare decizia Primăriei Şimleu Silvaniei
Doctorul Ioan Puşcaş a acceptat cu resemnare decizia Primăriei Şimleu Silvaniei

Centrul de cercetare şi asistenţă medicală al doctorului Puşcaş va fi desfiinţat, dar, în compensare, Spitalul Orăşenesc va primi numele săuPrimăria Şimleu Silvaniei a decis să comaseze Centrul de cercetare şi asistenţă medicală la Spitalul Orăşenesc, care va purta numele celui care l-a ctitorit: dr. Ioan Puşcaş. Proiectul de hotărâre va fi supus marţi votului Consiliului Local.

Voi prezenta, marţi, spre abrobare Consiliului Local proiectul de unificare a Centrului de cercetare şi asistenţă medicală cu Spitalul Orăşenesc şi schimbarea denumirii spitalului în Spitalul «Dr.Ioan Puşcaş» Şimleu Silvaniei“, declară primarul oraşului, Septimiu Ţurcaş. El spune că a luat această decizie pentru că Şimleu Silvaniei nu are potenţialul economic necesar pentru a susţine două spitale. „Ar însemna să bag oraşul în datorii inutile“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, edilul din Şimleu.

„O mie de motive“

În privinţa scimbării numelui din Spitalul Orăşenesc în Spitalul „Dr.Ioan Puşcaş“, Ţurcaş apreciază că „sunt cel puţin o mie de motive care să justifice acest lucru“. „Vă dau doar două: primul, doctorul Puşcaş este cel mai reprezentativ medic pe care l-a avut vreodată Şimleul, Sălajul şi toată zona asta. Al doilea: el este ctitorul acestui spital, fiecare cărămidă este legată de numele lui“, a explicat Ţurcaş.

Primarul a explicat, pentru „Adevărul de Seară“, că această comasare a centrului la spital nu va însemna automat că angajaţii de acolo îşi vor pierde locul de muncă. „Singurele reduceri vor fi la personalul TESA, dar nu neapărat la personalul TESA de la Centrul de Cercetare. Vrem să-i păstrăm pe cei mai buni, aşa că îi vom alege pe cei mai competeţi angajaţi din rândul personalului TESA din cele două spitale“, precizează el. În privinţa spaţiilor ocupate până acum de centru, primarul speră să obţină fonduri europene pentru a amenaja acolo un centru de îngrijire a vârstnicilor, după modelul celor văzute de el în Olanda.

„N-avem ce face! Ne-am încheiat socotelile!“

De cealaltă parte, doctorul Ioan Puşcaş, cel care a înfiinţat atât Spitalul Orăşenesc cât şi Centrul de Cercetare, pare să accepte cu resemnare decizia Primăriei. „Ce să mai spun când văd ce ravagii fac ăştia în ţară cu spitalele? Am auzit chiar astăzi că au desfiinţat Spitalul Orăşenesc din Târgovişte, cu 500 de paturi, şi alte spitale din ţară. N-avem ce face! Înseamnă că ne-am încheiat socotelile“, spune doctorul.

Va lucra în spitalul care-i poartă numele

La cei 78 de ani ai săi, doctorul Ioan Puşcaş susţine că n-are de gând să renunţe să profeseze şi, mai ales, n-are de gând să renunţe la cercetare. Va lucra în cadrul spitalului ce-i va purta numele şi va continua să încerce să aducă ceva nou în medicină. „Acum am parcă mai mare poftă de cercetare“, declară medicul ce are în spate sute de descoperiri medicale de maximă importanţă.

Declaraţie:
„Ce să mai spun când văd ce ravagii fac ăştia în ţară cu spitalele?“
Ioan Puşcaş, profesor doctor


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite