Spitalele din Sălaj înghit mai mult decât se colectează din judeţ la Fondul de Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coducerea CJAS a prezentat ieri bilanţul pe 2010
Coducerea CJAS a prezentat ieri bilanţul pe 2010

În 2010, spre exemplu, s-au colectat 124.477.870 lei (85 la sută faţă de prognoza bugetară) şi s-au cheltuit 140.766.020 lei.

Modificarea adoptată săptămâna aceasta de Guvern, prin care 60 la sută din contribuţiile la Sănătate colectate într-un judeţ să rămână în acel judeţ, nu avantajează Sălajul, crede Claudiu Bârsan, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. El spune că încasările din Sălaj sunt mici, comparativ cu alte judeţe, mai ales că principalele firme de aici, precum Michelin şi Tenaris, intră la categoria mari contribuabili şi plătesc la Bucureşti.

Până acum, Sălajul primea de la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate o sumă semnificativ mai mare dceât cea colectată. În 2010,
spre exemplu, s-au colectat 124.477.870 lei (85 la sută faţă de prognoza bugetară) şi s-au cheltuit 140.766.020 lei.

Executivul a adoptat această modificare pentru a "exista o echitate faţă de populaţia unui judeţ. Dacă, de exemplu,  în Cluj- Napoca se colectează o sumă mai mare decât într-un oraş similar ca număr de populaţie şi dimensiune, este corect ca cetăţenii din aceast judeţ să beneficieze de sumele cu care au contribuit", se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite