Specialişti americani pentru copiii cu autism din Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Asociaţia Prader Willi România (APWR), din Zalău fost organizată o „săptămână practică” de abordare a bolilor rare din spectrul autistic împreună cu profesori specialişti din Statele Unite ale Americii (Valerie Gruenwald, psiholog; Linda Gilles-Zirbes, kinetoterapeut şi Michelle Miller, psihopedagog). Este al treilea an consecutiv de când această echipă colaborează cu APWR.

În cele 5 zile cât au lucrat împreună cu echipa de specialişti a APWR au abordat teme precum: abilităţi sociale şi de comunicare, sistemul senzorio-motor, structurarea şi organizarea spaţiului de lucru, elaborarea şi implementarea programelor şi a sistemelor de lucru, toate adaptate şi aplicabile activităţilor desfăşurate cu copiii cu autism.

„Pentru exemplificare, au fost prezentate materiale de lucru, programe propriu-zise, imagini şi filmări ale unor activităţi desfăşurate cu copiii cu autism.

De asemenea au fost puse la dispoziţia APWR instrumente de lucru, fişe pentru analiza funcţională a comportamentului, modele de programe, inclusiv opţiuni de dotare şi echipare a camerelor de terapie în viitorul centru pentru copii cu dizabilităţi.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite