Şomerii vor primi bani dacă se reorientează profesional la Formarom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii Formarom spun că firma lor este pe locul patru în ţară
Reprezentanţii Formarom spun că firma lor este pe locul patru în ţară

Un nou proiect pentru şomeri a fost lansat de către SC Formarom SA, care îşi propune să instruiască şi să angajeze un număr de persoane fără loc de muncă.

Proiectul se numeşte „Şomerii de azi – profesioniştii de mâine” şi este finanţat din Fondul Social European cu aproape două milioane de euro.
Obiectivul general al proiectului este facilitarea reintegrării pe piaţa muncii a 300 de şomeri, prin acţiuni de consiliere şi formare profesională. Proiectul este implementat de către Formarom în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, pe o perioadă de 15 luni şi se adresează tuturor şomerilor din Zalău, Cehu Silvaniei, Şimleu Silvaniei şi Jibou. Aceştia vor beneficia gratis de servici de orientare, consiliere şi formare profesională. Totodată, şomerii vor beneficia de subvenţii de circa 600 de lei pentru toată perioada desfăşurării cursurilor de formare profesională.


Absolvenţii cursurilor vor obţine un certificat recunoscut de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
Din cei 300 de şomeri aparţinând grupului ţintă, 16 îşi vor găsi un loc de muncă până la finalizarea proiectului. Acesta este unul dintre obiectivele proiectului.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite