Şomerii de lux ai Sălajului.Vezi aici care sunt cele mai mari indemnizaţii de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AJOFM şi ITM Teleorman şi-au schimbat programul de lucru
AJOFM şi ITM Teleorman şi-au schimbat programul de lucru

În timp ce mii de sălăjeni merg zilnic la muncă şi primesc salariul minim pe economie, alte câteva zeci stau acasă şi beneficiază de indemnizaţii de şomaj  mult mai mari decât  leafa minimă. Graţie anilor de muncă dar şi a salariilor de încadrare, zeci de persoane aflate în şomaj primesc lunar sume  „frumuşele” care reprezintă contravaloarea şomajului.

În prezent din cei peste 6.000 de sălăjeni aflaţi în evidenţele  Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj ca şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, mai puţin de jumătate sunt şomeri indemnizaţi. Dintre aceştia doar şase primesc indemnizaţii de peste 1.000 de lei lunar. Cea mai mare indemnizaţie de şomaj din judeţ,  aflată în plată, de 1.355 de lei lunar şi o primeşte un sălăjean care a ocupat funcţia de oficiant la poştă. Pe locul al doilea se află un mecanic de utilaj care  beneficiază de o indemnizaţie de şomaj în valoare de 1.337 de lei lunar, iar pe locul al treilea este o fostă secretară care primeşte lunar timp de 12 luni suma de 1.325 lei. 
Un loc de muncă bine plătit este un mare avantaj în cazul în care societatea face disponibilizări în rândul angajaţilor. Dovada cea mai clară este un sălăjean care a lucrat ca şofer în cadrul unei societăţi private, iar salariul l-a ajutat să obţină o indemnizaţie de şomaj în valoare de 1.313 de lei. Pe  locul V, în ceea ce privesc  valorile indemnizaţiilor de şomaj din judeţ, de peste peste 1.000 de lei, se află un inginer electronist cu o indemnizaţie în valoare de 1.166 de lei, urmat de programator de sistem informatic – 1.056 de lei lunar. Restul indemnizaţiilor de şomaj, aflate în plată, la ora actuală în judeţul Sălaj sunt sub 1.000 de lei lunar.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite