Şomeri cu bani mulţi. Află aici care sunt cele mai mari indemnizaţii de şomaj din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Şomerii apelează la AJOFM Sălaj în vederea ocupării unui loc de muncă
Şomerii apelează la AJOFM Sălaj în vederea ocupării unui loc de muncă

În timp ce mii de sălăjeni merg zilnic la muncă şi primesc salarii  infime,  alte  câteva zeci stau acasă şi beneficiază de indemnizaţii de şomaj de mii de lei. Graţie anilor de muncă dar şi al salariilor primite, zeci de sălăjeni aflaţi în şomaj beneficiază lunar de sume  „frumuşele” care reprezintă  contravaloarea şomajului.

Cea  mai mare indemnizaţie de şomaj  plătită prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM)  Sălaj, acordată unui  sălăjean rămas fără loc de muncă, este de 2.224 lei.  La polul opus, cea mai mică indemnizaţie de şomaj  este de 250 de lei acordată absolvenţilor promoţiei 2011 care nu au reuşit să-şi găsească un loc de muncă.

De la 2.224 la 250 de lei

În prezent  din cei peste 6.000 de sălăjeni aflaţi în evidenţele instituţiei  ca şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă,  mai puţin de jumătate sunt  şomeri indemnizaţi.  Dintre aceştia doar cinci primesc  indemnizaţii de peste 1.000 de lei lunar. Cea mai mare indemnizaţie de şomaj din judeţ este în prezent de 2.224 de lei lunar şi o primeşte un sălăjean  care a  ocupat  funcţia de economist şef în cadrul unei societăţi comerciale, al cărui domeniu de activitate este tursimul. Pe locul al doilea se află un fost lucrător comercial,  care a activat în domeniul contabilităţii. Acesta  beneficiază de o indemnizaţie de şomaj în valoare 1.489 de lei, iar pe locul al treilea  este un şofer în  domeniul comerţului, care  primeşte 1.313 lei.  Un loc de muncă bine plătit este  un mare avantaj în cazul în care societatea  face disponibilizări  în rândul angajaţilor. Dovada cea  mai clară este  un sălăjean care a lucrat ca şi muncitor, în domeniul activităţilor de testări şi analize tehnice,  iar salariul  l-a ajutat să  obţină o indemnizaţie de şomaj în valoare de 1.166 de lei. Pe utimul loc, în ceea ce privesc  valorile indemnizaţiilor de şomaj,  de peste peste 1. 000 de lei, se află un alt sălăjean, care a ocupat  funcţia de programator sistem informatic în domeniul contabilităţii. Acesta primeşte şomaj în valoare de 1.056 de lei lunar. 

Exculzând  absolvenţii  promoţiei 2011, care primesc cele mai mici ajutoare în valoare de 250 de lei lunar, la poulul opus cele mai mici indemnizaţii de şomaj din judeţ sunt în valoare de 375 de lei -193 de  beneficiari, 385 de lei – o singură persoană beneficiară, 390 de lei – două persoane beneficiare şi 391 de lei -  trei persoane. Majoritatea acestor persoane au  lucrat ca muncitori necalificaţi în cadrul mai multor domenii de activitate.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite