Şomajul la feminin în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul naţional de statistică a realizat un clasament al judeţelor  în funcţie de procentajul femeilor şomere faţă de totalul şomajului. Dintr-un total de 6.339 de şomeri înregistraţi în luna mai a acestui an  în evidenţele Agenţiei  Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj 2.714 erau femei.

Sălajul ocupă locul 23 în topul judeţelor cu ponderea cea mai mare a femeilor fără loc de muncă. Lupta pentru supremaţie se dispută mereu  între femei şi bărbaţi, mai ales pentru ocuparea unor posturi de conducere. În vremuri de criză se dispută însă o luptă simplă, lupta pentru angajare, pentru a nu mai fi şomer. Dacă în luna mai numărul femeilor fără loc de muncă era de 2.714 în momentul de faţă numărul acestora a scăzut.
Potrivit informaţiilor furnizate de Romeo Sârca, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă “În data de 14 august în evidenţele instituţiei erau un total de 6.156 de persoane din care 2.692 erau femei, ceea ce indică o rată a şomajului de 5,28 la sută adică aceeaşi cu cea din 31 iulie 2011, nici nu a scăzut nici nu a crescut procentajul.”Cât despre locurile de muncă ce se afişează săptămânal, este interzis prin lege să specifici dacă anumite locuri de muncă vacante se adresează bărbaţilor sau femeilor aşa ca şansele de angajare sunt egale.”

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite