Solidaritate: Pachete cu alimente pentru sălăjenii înzăpeziţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pachetele cu alimente şi pâinea au  fost lăsate la sediul primăriei Plopiş
Pachetele cu alimente şi pâinea au fost lăsate la sediul primăriei Plopiş

Un transport cu alimente destinat  persoanelor din localitatea Făgetu – comuna Plopiş, sat izolat de câteva zile din cauza zăpezii, a ajuns ieri în centru de comună. Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi a efectuat un transport de alimente neperisabile - destinate cetăţenilor din Făgetu.

Cu toate că s-a intenţionat ca aceste alimente să ajungă direct la cei aflaţi în dificultate, în localitatea amintită, deoarece drumul era în curs de deszăpezire, maşinile de teren aparţinând instituţiilor precizate anterior au transportat ajutoarele umanitare până la primăria comunei Plopiş. Ajutoarele au constat în 100 de pachete cu conserve şi produse alimentare de bază, 100 de pâini şi peste 200 de pachete de paste făinoase. Alimentele provin din donaţiile cetăţenilor şi instituţiilor din judeţ colectate de ISU Sălaj în municipiul Zalău, pâinea a fost donată de un agent economic din localitatea Meseşenii de Jos, iar pastele făinoase au fost oferite de Asociaţia Comunelor – Filiala Sălaj.

„Ne-am fi dorit să ajungem chiar la persoanele aflate în dificultate din Făgetu, însă drumul blocat ne-a făcut să ne întorcem din drum. Am putut constat la faţa locului greutăţile cu care se confruntă, an de an, cei ce locuiesc în această zonă şi cred că este normal să ajutăm în primul rând sălăjenii, iar după aceea alţi români care au probleme din cauza vremii”, a precizat prefectul Vegh Alexandru.
Primarul comunei Plopiş, Nicolea Criste, a dat asigurări că ajutoarele vor ajunge la cetăţenii din Făgetu, după ce drumul va fi deblocat, în cursul după-amiezii de azi, pentru a fi ridicate cel mai probabil de la biserica din sat, duminică.  

Plopis  Sălaj

Trei tone de alimente

În cadrul campanie, iniţiată de Instituţia Prefectului cu sprijinul ISU Sălaj şi al Crucii Roşii filiala Sălaj, de colectare de alimente neperisabile pentru  persoanele afectate de fenomenele meteorologice din ultima vreme, au fost colectate circa două trei de alimente. Printre cei care au donat o cantitate importantă de conserve numărându-se şi Sindicatul „Publicus” din cadrul Consiliului Judeţean Sălaj.

Campania continuă – centre de colectare în judeţ

Colectarea de alimente şi bunuri pentru persoanele aflate în dificultate continuă. Cei interesaţi pot face donaţii atât în municipiul Zalău, la centrul , situat pe strada Crinului, nr. 2 (în spatele Instituţiei Prefectului, telefon 0260-611212 cât  şi în judeţ la toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Cetăţenii din alte localităţi care vor să doneze bunuri sau alimente pot face acest lucru şi la:

Şimleu Silvaniei, str. 1 Decembrie 1918 nr.55, telefon 0260-674412;
Cehu Silvaniei, str. Gheorghe Doja nr.98, telefon 0260-650424;
Jibou, str. Odorheiului nr.16, telefon 0260-641850;
Ileanda, str. Avram Iancu nr.32, telefon 0260-648886;
Nuşfalău, str. Gării nr. 139, telefon 0260-670292;
Hida, str. Pavel Roşca nr.31, telefon 0260-628450.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite