Soldat din Sălaj accidentat mortal în poligonul de la Cincu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gavril Nicorici era subofiţer la unitatea de tancuri din Turda
Gavril Nicorici era subofiţer la unitatea de tancuri din Turda

Trupul lui Gavril Nicorici, soldatul de 26 de ani, care a murit ieri în poligonul de la Cincu, judeţul Braşov, a ajuns astăzi acasă, în satul Plopiş. Tânărul subofiţer era singurul băiat din familie şi se pregătea de însurătoare.

Subofiţerul era mecanic conductor şi participa în poligonul de la Cincu, împreună cu unitatea, la un exerciţiu cu utilizarea muniţiei de manevră. "La finalul exerciţiului, în jurul orei 13.45, militarul a fost grav rănit în zona capului, în timp ce manipula o lovitură de manevră (muniţie de antrenament fără proiectil), ca urmare a iniţierii capsei port-amorsă de la acea lovitură de manevră. Subofiţerului i-au fost acordate imediat primele îngrijiri de către medici militari şi a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş, cu un elicopter IAR-330 Puma echipat MEDEVAC, aparţinând Serviciului Medical Militar de Urgenţă (SMMU). Cu toate eforturile depuse de medici, militarul a decedat în jurul orei 15.00", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Conform oficialilor MapN, a fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie de specialitate numită de şeful Statului Major al Forţelor Terestre cercetează împrejurările în care a avut loc decesul militarului din Sălaj.
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi conducerea armatei îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii militarului şi sunt alături de familia îndurerată", se arată în comunicat.

Marţi va fi îngropat

Trupul lui Gavril Nicorici a ajuns astăzi, acasă, în comuna Plopiş. Soldatul era singurul băiat din familie şi  mai avea trei surori, iar potrivit unor surse din cadrul armatei plănuia să se căsătorească în viitorul apropiat. Aceleaşi surse ne-au declarat că Nicorici îşi începuse cariera militară la unitatea din Şimleu Silvaniei, ca soldat gradat voluntar şi că a ajuns de puţin timp la Turda, după ce a absolvit cursurile şcolii de subofiţeri, specialitatea mecanic conductor. Cel mai probabil, funeraliile militarului vor avea loc marţi, în Plopiş, iar tânărul va fi condus pe ultimul drum şi de înalţi oficiali din cadrul MapN.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite