Şi-a alungat soţia, a dat foc la casă apoi s-a spânzurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a dat foc la casă înainte de a se spânzura
Bărbatul a dat foc la casă înainte de a se spânzura

Sunt gesturile extreme ale unui bărbat din Zalău, care s-a sinucis aseară în casa în care locuia, de când s-a pensionat, în Colonia Sighet, comuna Chieşd. Înainte de a se spânzura de o grindă a casei, bărbatul şi-a alungat nevasta de acasă, cel mai probabil bătând-o, şi a dat foc locuinţei.

Potrivit primarului comunei Chieşd, Ioan Cătană, care a fost printre primele persoane care au ajuns la faţa locului, bărbatul, Ionel Dada, avea 63 de ani şi locuia în Colonia Sighetd e când se pensionase de la Armătura Zalău. De loc din judeţul Caraş - Severin, bărbatul a ajuns la Zalău datorită locului de muncă, iar în Colonie s-a stabilit pentru că soţia sa, de loc de aici, moştenise în sat o casă bătrânească.

A încercat să-şi ia viaţa de mai multe ori

Potrivit primarului, sinucigaşul nu s-a aflat la prima încercare de a-şi pune capăt vieţii. De asemenea, bărbatul era cunoscut ca un tip agresiv, care sărea la scandal de câte ori exagera cu alcoolul, vizaţi de atacurile sale fiind nevasta şi vecinii. Cătană spune că vecinii bărbatului spun că şi vineri, în ultima sa zi, acesta a băut într-un bar din sat încă de la 10.00 dimineaţa şi, conform obiceiului, venit acasă s-ar fi luat de nevastă, până când aceasta a plecat la sora ei. Aşa se face că bărbatul era singur acasă în momentul în care s-a decis să dea foc locuinţei, gest urmat aproape imediat de sinucidere. "Când am ajuns acolo l-am găsit pe jos, în pridvor, cu frânghia la gât. Casa ardea iar el căzuse pentru că a ars frânghia - care s-a aprins de la grinda în flăcări", povesteşte primarul, care spune că locuinţa bărbatului este mai izolată de sat, aflându-se cam la un kilometru de celelalte case.

La faţa locului au ajuns şi pompierii, chemaţi să stingă focul. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sălaj, Lucian Jacodi, în urma incendiului au ars piese de mobilier, articole de îmbrăcăminte, acoperişul casei pe 50 metri pătraţi şi au fost degradate un autoturism, un utilaj agricol şi pereţii locuinţei.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite