Sfecla de zahăr, o şansă pentru sălăjeni
0Sfecla de zahăr reprezintă o sursă sigură de venit pentru agricultori, din cauza pieţei sigure de desfacere, tocmai de aceea directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Sălaj, Ioan Bujiţă, a început să caute fermieri care să semneze contracte cu o întreprindere din Oradea pentru acest gen de cultură.
“Până acum la noi n-a existat această cultură, însă condiţiile naturale se potrivesc, iar contractul cu fabrica de zahăr oferă multe posibilităţi”, spune Bujiţă. El spune că a găsit câţiva fermieri interesaţi, iar dacă se vor semna contracte, asta va însemna că fermierii vor trebui să se asocieze şi să cultive 300 de hectare, pentru producerea a zece tone de sfeclă de zahăr.
Pe lângă sfecla de zahăr, Bujiţă mai doreşte să introducă în Sălaj cultura cartofului timpuriu.