Sfântul Valentin: Sărbătoarea îndrăgostiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex şi Sergiu se pregătesc să sărbătorească de Sfântul Valentin
Alex şi Sergiu se pregătesc să sărbătorească de Sfântul Valentin

Zeci de tineri se pregătesc să petreacă azi, de Sfântul Valentin – „Ziua Îndrăgostiţilor”, aşa cum se cuvine. Cadouri, distracţie, ieşiri, petreceri, îmbrăţişări şi multă voie bună. Într-un cuvânt  „dragoste”.

Azi este o zi specială şi pentru Alex şi Sergiu, doi tineri minunaţi care au legat o prietenie sinceră de aproximativ  patru ani. „Ne cunoştem de mult, de circa patru ani şi de fiecare dată de Sfântul Valentin ne-am întâlnit şi am ieşit în oraş. Este o zi specială, pentru toţi cei care se iubesc”, spune tânara îndrăgostită. Ştie sigur, că prietenul ei, pe lângă îmbrăţişările de neegalat i-a pregătit şi un cadou. „De fiecare dată, atât eu cât şi el, ne pregătim cu câte o mică atenţie. Ceva simbolic, care să ne aducă aminte de această zi. Cel mai important lucru este că ne înţelegem perfect, gândim la fel, aveam aceleaşi preocupări şi ... ne iubim”. De obicei, locul lor de întâlnire este un club din  Zalău, unde, cu siguranţă, îndrăgostita spune că vor ieşi şi azi.

Legende despre Ziua Îndrăgostiţilor

Milioane de oameni din toată lumea sărbătoresc, astăzi, de Sfântul Valentin - Ziua Îndrăgostiţilor. Potrivit unei vechi legende romane, se spune că Valentin a fost un preot creştin, ce a trăit la curtea împăratului roman Claudius al II-lea, care a interzis căsătoriile. Contrar  regulilor impuse de împărat Valentin a continuat să cunune cuplurile în taină   iar pentru faptele sale a fost încarcerat şi condamnat la moarte. Legenda spune că până în ziua execuţiei, preotul a trimis scrisori de adio prietenilor săi spunându-le: „Adu-ţi aminte de Valentin al tău”.
O altă legendă  precizează că Valentin a fost primul care a scris o scrisoare de dragoste, pe vremea când era la închisoare. El a fost decapitat pe 14 februarie în anul 269. Două secole mai târziu, s-a decis ca pe data 14 februarie să fie sărbătorit Sfântul Valentin, care a rămas în istorie drept protectorul îndrăgostiţilor.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite