Serviciul de Paşapoarte îşi deschide puncte mobile la Şimleu Silvaniei şi la Crasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Prodan este şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Sălaj
Ionuţ Prodan este şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Sălaj

Peste 7.300 de sălăjeni şi-au făcut anul trecut paşaport, mai mulţi cu aproximativ 6 procente faţă de anul precedent. Pentru că mare parte dintre solicitanţii de paşapoarte au fost din zona Şimleului şi cea a comunei Crasna, în cele două localităţi vor fi deschise puncte mobile unde doritorii îşi vor putea face aceste acte, fără a mai fi nevoiţi să vină până la Zalău.

Anunţul a fost făcut astăzi, 15 februarie, de şeful Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Sălaj, Ionuţ Prodan, în cadrul unei conferinţe de presă în care şi-au prezentat activitatea pe 2011 toate serviciile din subordinea Instituţiei Prefectului. Potrivit lui Prodan, punctele mobile vor funcţiona cel mai probabil în sediile primăriilor din cele două localităţi, unde lucrătorii serviciului se vor deplasa, cu kit-ul specific activităţii de emitere de paşapoarte electronice, câte o zi pe săptămână. "Ne vom extinde prin cele două puncte mobile imediat ce se va îmbunătăţi vremea", a precizat şeful serviciului.

El a mai menţionat că serviciul pe care îl reprezintă este în discuţii cu reprezentanţii CEC Bank pentru a încheia un protocol prin care ambele taxe necesare la eliberarea paşaportului să poată fi plătite la ghişeele instituţiei bancare din Zalău, dar şi din judeţ. "Până acum, persoanele care îşi făceau paşaport stăteau, înainte de a se aşeza la coadă la noi, la încă două cozi - una la CEC, alta la Trezorerie), a explicat Prodan.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite