Sergiu Gurzău a făcut o afacere din salsa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Gurzău
Sergiu Gurzău

S-a apucat de dansuri dintr-o joacă, iar după ce  a ajuns prima dată la cursuri n-a mai ieşit din sală. Astăzi, conduce o şcoală de dans în Zalău în care şi-a investit aproape toate economiile.

„Eram în clasa a IX -a, iar o colegă îmi furase căciula. Şi, să mi-o dea înapoi, m-a obligat să merg cu ea la un curs de dans. Cert este că mi-a plăcut atât de mult, încât nu mai voiam să plec din sală“, îşi aminteşte amuzat Sergiu.

Navetist de dragul dansului


După ce a învăţat cam tot ce se putea în Zalău, actualul instructor de salsa a urmat şi cursurile şcolii de dans „Salsa Caliente“, din Cluj. Vreme de aproape doi ani, Sergiu a făcut naveta la Cluj pentru cursuri. Pleca seara şi se întorcea noapte târziu acasă, la Zalău, numai pentru a învăţa de la cei mai buni.

Dintre toate tipurile de dansuri, Sergiu s-a axat pe „latino-caraibice“ şi, în special, pe salsa pentru că „e un dans special, care necesită o implicare aproape totală, iar pe de altă parte, prinde şi la public“.

Şi-a deschis propria şcoală

Administrator la o firmă de transport, tânărul coregraful şi-a investit aproape toate economiile într-o sală de dans şi şi-a deschis, la Zalău, propria şcoală – „Sabor a Cuba”.

Cu aproximativ 10.000 de euro, a transformat un punct termic dezafectat într-o sală modernă, cu toate utilităţile necesare. „Dar a meritat. Numai în ultimul an, de când am deschis şcoala, am avut mai mult de 100 de cursanţi. Iar cel mai mult mă bucură că printre elevii mei sunt şi adolescenţi, dar şi persoane mature, trecute de 40 de ani. Investiţia sper să o pot amortiza în cel mult cinci ani“, mai spune Sergiu, care susţine că dedică dansului cel puţin trei ore din programul său zilnic.

Ce-i place?

Instructorul de dans spune că îi place să socializeze, să cunoască tot timpul oameni noi şi să trăiască experienţe inedite. „Sunt convins că numai socializând, încercând să dialoghezi în permanenţă cu oameni interesanţi, reuşeşti să afli lucruri noi şi să înveţi din experienţa altora“, susţine Sergiu.

Ce nu-i place?

Se declară aproape „alergic“ la indivizii duplicitari, în care nu poate să aibă încredere. De asemenea, filosofia lui de viaţă, pe care o aplică cu succes şi în afaceri, este să nu se implice în proiecte care nu sunt serioase şi predictibile. „Nu-mi place să fac ceva care stă sub semnul provizoratului“, explică dansatorul.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite