UPDATE: Şeful de la Ambulanţa Sălaj şi alţi angajaţi ai instituţiei, cercetaţi penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Ioan Cordea: „Eu zic să aşteptăm să se finalizeze cercetarea“
Dr. Ioan Cordea: „Eu zic să aşteptăm să se finalizeze cercetarea“

Poliţia sălăjeană a deschis un dosar de cercetare penală în cazul managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Sălaj, Ioan Cordea, dar şi al altor angajaţi ai instituţiei.

Update ora 15:00 Anchetatorii au decis în această după-amiază încadrarea faptelor de care este acuzat managerul Ioan Cordea. Acesta este cercetat, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sălaj - Maria Cristea, privind săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals şi uz de fals.


Ancheta poliţiei survine unui control efectuat de Ministerul Sănătăţii la SJA în perioada 27 august - 5 septembrie. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Rodica Vaida Pece, a confirmat pentru Mediafax existenţa dosarului. „Există înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj un dosar de cercetare penală în acest sens şi se efectuează acte premergătoare”, a spus Rodica Vaida Pece.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sălaj, Maria Criste, a declarat că inspectoratul s-a sesizat din oficiu. „Se administrează probe în dosar şi vom vedea ce măsuri se impun”, a adăugat Criste.


Decontări fictive şi nume false



Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, în urma controlului au fost identificate neconcordanţe între datele înregistrate în sistemul 112 şi raportările serviciilor de ambulanţă.
Mai mult, au fost descoperite nereguli la decontarea de combustibil, raportări false în care au fost utilizate nume false pentru care au fost decontate servicii, nereguli în aplicarea legislaţiei, precum şi alte abateri.


Gărzi plătite degeaba


Prefectul de Sălaj, Alexandru Vegh declara că, în raport, este propusă recuperarea de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă a sumelor achitate pentru efectuarea de gărzi de către managerul Ioan Cordea, pentru perioada februarie - mai.
În acelaşi raport, comisia de control a propus, printre altele, realizarea unei evidenţe stricte a bonurilor valorice din cadrul Serviciullui Judeţean de Ambulanţă şi realizarea unei evidenţe clare a numărului de solicitări pentru fiecare lună.
În urma controlui, prefectul Alexandru Vegh a cerut şeful SJA să se autosuspende din funcţie până la clarificarea situaţiei, dar acesta a refuzat.

Citat:
Există înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj un dosar de cercetare penală în acest sens şi se efectuează acte premergătoare
Rodica Vaida Pece
procuror

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite