Şeful Ambulanţei Sălaj nu vrea să demisioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Ambulanţei este cercetat pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals
Şeful Ambulanţei este cercetat pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals

Un dosar penal nefinalizat nu constituie un motiv suficient de întemeiat pentru ca şeful ambulanţei să renunţe la funcţie. Nici dinspre DSP Sălaj, care a încheiat contractul de management, nu vine vreo decizie.

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Ioan Cordea, cercetat într-un dosar de către Poliţia Sălaj şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, spune că nu intenţionează să demisioneze, cel puţin nu până la finalizarea cercetării penale. „Se cercetează în continuare, nu demisionez“, s-a limitat să spună, azi, Cordea.

Nici cei de la Direcţiei de Sănătate Publică n-au noutăţi. „Până în acest moment nu s-a constituit comisia şi nu s-a luat nicio decizie“, a afirmat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihai Cheşeli.

Neregulile constatate

Ministerul Sănătăţii a dispus constituirea comisiei de disciplină pentru contabilul-şef, şeful de achiziţii şi directorul tehnic, precum şi analizarea contractului de management, în urma controlului efectuat în perioada la Serviciul de Ambulanţă în perioada 27 august – 5 septembrie.

Controlul a scos la iveală neregului privind înregistrarea în contabilitate a consumului de carburant şi neconcordanţe între datele înregistrate în sistemul unic de urgenţă 112 şi raportările serviciului de Ambulanţă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj a trimis astăzi dosarul managerului Serviciului de Ambulanţă, Ioan Cordea, spre soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Şeful Ambulanţei şi alţi doi angajaţi sunt cercetaţi cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra interesului public, fals şi uz de fals.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite