Se schimbă data concursului pentru şefia Inspectoratului Şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Bancea, inspector şcoar general interimar
Gheorghe Bancea, inspector şcoar general interimar

Concursul pentru desemnarea unui inspector şcolar general, care ar fi trebuit să se desfăşoare în perioada 20 - 26 august a fost amânat, după ce oficialii din Ministerul Educaţiei au realizat că este o perioadă prea încarcată pentru a mai organiza şi astfel de concursuri în toate inspectoratele din ţară.

Potrivit lui Gheorghe Bancea, care ocupă, interimar, funcţia de inspector şcolar general al Sălajului, o notă de la minister transmisă zilele trecute inspectoratelor şcolare anunţă că aceste concursuri vor fi "amânate până după 15 sepetmbrie, la o dataă care va fi comunicată ulterior". Nota amână şi înscrierile, care ar fi trebuit să înceapă miercuri, 27 iulie. Totodată, concomitent cu amânare concursului, va fi prelungit şi mandatul inspectorului şcolar general, care expira la 1 septembrie.

La concurs, atunci când se va organiza, vor putea participa cadrele didactice care sunt în Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional, au vechime de minimum opt ani în învăţământ (din care cinci în ultimii zece ani), sunt titulari, au gradul didactic I, au avut calificativ FB în ultimii cinci ani, nu au făcut poliţie politică şi au cu cel puţin patru ani mai puţin decât vârsta de pensionare.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite