Se reiau angajările la primării şi la Consiliul Judeţean. Vezi ce locuri sunt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura a avizat scoaterea la concurs a 26 de posturi în primării şi la Consiliul Judeţean. Acestea mai trebuie aprobate şi de Guvern.

După mai bine de doi ani de la blocarea posturilor în sistemul bugetar, instituţiile publice au acum posibilitatea să reia angajările. Este vorba doar despre administraţiile publice locale şi judeţene, care au primit, printr-un Ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor (nr.78/ 18 aprilie 2011), permisiunea să facă angajări. Asta numai cu condiţia ca posturile scoase la concurs să fie posturi unice sau dacă în instituţie au fost disponibilizate, anterior, minimum şapte persoane.

Au cerut 38 de posturi, dar au primit doar 26

Instituţiile aflate în această situaţie au avut de transmis necesarul de posturi la Prefectură până în 30 aprilie. Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, au fost solicitate 38 de posturi, însă din verificările făcute au rezultat că numai 26 se încadrau în condiţiile prevăzute de ordinul de ministru. Prefectura şi-a dat avizul pentru cele 26, urmând ca ele să fie aprobate şi de Guvern.

Cele mai multe posturi revin Consiliului Judeţean şi Primăriei comunei Crasna, cu câte şase aprobate, urmate de Primăria comunei Fildu de Jos, cu patru.

Potrivit secretarului Consiliului Judeţean, Cosmin Vlaicu, în aparatul propriu al instituţiei va fi angajată, de fapt, o singură persoană. Diferenţa de cinci posturi este dată de un post de şef de orchestră la Ansamblul „Meseşul” din subordinea Centrului de Cultură şi de patru posturi la Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului.

Primăria Crasna a cerut, iniţial, deblocarea a 15 posturi, de şapte dintre ele având nevoie pentru a înfiinţa Poliţia locală. A trebuit să renunţe, momentan, la posturile pentru Poliţia locală pentru că, după cum spune şi secretarul comunei, Veturia Lazăr, un proiect de lege în acest sens se află în dezbaterea Parlamentului chiar în aceste zile, iar angajările se vor putea face în baza altor reglementări. A rămas, însă, cu un post de inspector la Urbanism, patru pe perioadă determinată la Programe şi Dezvoltare şi unul de şofer.

Se mai pot depune cereri

Dacă mai sunt primării care funcţionează la cote de avarie în ceea ce priveşte personalul, ele pot să facă solicitări către Prefectură până la sfârşitul lunii. Prefectura are obligaţia de a centraliza şi analiza aceste solicitări, urmând ca cele care vor primi avizul instituţiei să fie trimise, în termen de cinci zile, Guvernului spre aprobare. Primăriile vor putea trece la organizarea concursului în trei zile de la aprobarea posturilor de către Guvern.


Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite