Se întâmplă în Sălaj: dispreţ total faţă de legislaţia rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi dintre şoferii identificaţi de poliţişti consumaseră alcool înainte de a se urca la volan
Doi dintre şoferii identificaţi de poliţişti consumaseră alcool înainte de a se urca la volan

Faptul că tocmai au băut câteva pahare ori că nu s-au obosit încă să-şi ia permisul de conducere nu par să fie impedimente prea serioase pentru unii şoferi din Sălaj, care se urcă la volan fără să ţină cont că îşi pun, astfel viaţa în pericol, dar mai ales că pun în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic.

Numai în acest weekend, poliţiştii au identificat în trafic trei astfel de "exemplare". Potrivit unui comunicat al IPJ Sălaj, primul a fost Francisc V., din Tusa. El a fost oprit în trafic în noaptea de vineri spre sâmbătă de către  poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Crasna. El conducea prin Sîg un autoturism fără a avea permis de conducere pentru nici categorie. În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat că şoferul avea o alcoolemie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto este cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Câteva ore mai târziu, aceeaşi poliţişti au oprit, pe DJ 191E, un autoturism la volanul căruia se afla S. Leontin, din Sîrbi. Poliţiştii au testat conducătorul auto pentru a afla dacă acesta consumase băuturi alcoolice, înainte de a se urca la volan, rezultând evidenţiind o îmbibaţie alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vedere stabilirii alcoolemiei.

Nici şoferiţele nu sunt tocmai uşă de biserică. O demonstrează Maria V.,  o tânără de 24 de ani din Crasna, prinsă sâmbătă la volanul unui autoturism care avea autorizaţia de circulaţie provizorie valabilă până în data 8 noiembrie 2011. Şoferiţa este cercetată pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite