Se desfiinţează cinci şcoli şi opt grădiniţe. Află aici de ce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcolile se desfiinţează pentru că nu mai sunt copii
Şcolile se desfiinţează pentru că nu mai sunt copii

Potrivit proiectului planului de şcolarizare cinci şcoli primare şi opt grădiniţe, toate din mediul rural, nu vor mai funcţiona în anul şcolar viitor. În plus, o şcoală gimnazială, tot din rural, devine primară, comasând gimnaziul la şcoala din centrul de comună.

Numărul tot mai mic de copii din satele sălăjene lasă şcolile de acolo fără obiectul muncii. Prin urmare, din toamnă cinci şcoli primare şi opt grădiniţe se desfiinţează, motivul principal fiind că nu mai au numărul minim de elevi sau copii necesar pentru a putea funcţiona. Potrivit datelor primite de la Inspectoratul Şcolar, este vorba despre şcolile primare din Solomon (care funcţiona ca structură la Şcoala Gârbou), Chizeni (Liceul Gâlgău), Dăbâceni (Grupul Şcolar Ileanda), Mal 1 (Grupul Şcolar Sîg) şi Sâncraiu Almaşului (Şcoala Zimbor) şi despre grădiniţele Ban (Şcoala Bănişor), nr.4 Cizer (Şcoala Cizer), Ciglean şi Brusturi (Şcoala Creaca), Doh (Şcoala Măerişte), Stâna (Gădiniţa 12 Zalău), Vădurele (Şcoala Năpradea) şi Brâglez (Grupul Şcolar Surduc).

La acestea se adaugă şi o comasare. Este vorba despre Şcoala nr.1 Văleni, care îşi comasează gimnaziul la şcoala din centrul de comună, Cristolţ, rămânănd doar cu învăţământ primar.

"Aceste desfiinţări au fost propune de primării şi sunt justificate de faptul că în şcolile respective nu mai sunt suficienţi copii. Dacă peste un an sau mai mult vor fi din nou copii, şcolile se vor redeschide", ne-a explicat inspectorul şcolar general Ioan Abrudan.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite