Se deschide primul cinematograf 3D din Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinema Active Plazza are o capacitate de 55 de locuri
Cinema Active Plazza are o capacitate de 55 de locuri

Prima proiecţie în format tridimensional are loc în această săptămână la noul cinematograf deschis în incinta mall-ului. Investiţia în sala de cinema, dotată cu tehnică de ultimă generaţie, se ridică la aproape 100.000 de lei.

Zalăul a început timid să se alinieze cu celelalte oraşe din ţară: anul trecut a fost deschis primul mall, iar acum, în incinta lui se va inaugura în această săptămână un cinematograf modern, în care se pot viziona filme 3D.

„Proiectul Cinema Active Plazza a început în urmă cu aproximativ cinci luni“, spune managerul de proiect, Dorel Labo. Investiţia pentru realizarea acestui cinematograf modern s-a ridicat la aproape 100.000 de lei.

Sala noului cinematograf are o capacitate de 55 de locuri, este dotată cu proiector 3D şi un ecran de patru metri lungime şi trei metri lăţime. De asemenea, sistemul audio este de înaltă calitate. „Avem dotările necesare pentru a face proiecţii tridimensionale, ochelarii speciali, dar, din păcate, nu găsim filme care să fie în 3D. De aceea nu toate vor rula în 3D“, declară Viorica Rus, directorul executiv al cinematografului.

La Cinema Active Plazza vor fi difuzate două filme pe zi în cursul săptămânii. „Se vor proiecta două filme, de la orele 17.00 şi 19.00. Sala de spectacole va fi deschisă şi sâmbăta şi duminica, iar în aceste zile vor fi trei difuzări pe zi, una de la ora 15.00 în plus faţă de restul săptămânii“, spune reprezentantul investitorului.

Prima proiecţi, din această săptămână va fi producţia 3D „Infern de ziua îndrăgostiţilor“. Preţul unui bilet a fost stabilit la 15 lei în cazul proiecţiilor 3D, respectiv 12 lei, în cazul celor clasice.

Nu-i sperie concurenţa

Până în această săptămână, în Zalău funcţiona un singur cinematograf, „Silvania“, care are proiecţii doar joia şi duminica, iar preţul unui bilet este de 10 lei. Violeta Vişen, reprezentanta vechiului cinematograf, susţine că deschiderea unei noi săli nu va afecta activitatea de la Silvania.

„Cred că este loc pentru ambele cinematografe în Zalău. Ba mai mult, mă bucur că se mai deschide un cinematograf, care ar putea constitui o altenativă de petrecere a timpului liber pentru tineri. Nu cred că va fi o concurenţă directă pentru noi, deoarece cinematograful din mall va fi axat mai mult pe 3D”, spune Vişen.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite