Se caută pompieri. Vezi aici ce locuri de şcolarizare se oferă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile de învăţământ militar pun la dispoziţia celor interesaţi să devină pompieri 167 de locuri. Majoritatea se adresează subofiţerilor. În plus, cele mai multe locuri sunt exclusiv pentru femei.

Potrivit datelor primite de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, cele mai multe locuri – 120 – sunt la Şcoala de Subofiţeri de pompieri şi protecţia Civilă „Pavel Zăgănescu – Boldeşti (judeţul Prahova), 16 fiind pentru maiştri militari, iar restul de 104 pentru subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă. Pentru viitorii ofiţeri, Academia de Poliţie „Alexandru ioan Cuza” Bucureşti – Facultatea de Pompieri – oferă 40 de locuri

De asemenea, pentru concursul de admitere la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu şi la Academia Tehnică Militară-Bucureşti, instituţii de învăţământ ale Ministerului Apărării vor fi scoase la concurs 7 locuri după cum urmează:Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”-Sibiu un număr de trei locuri (bărbaţi şi femei) - un loc la specialitatea „finanţe-contabilitate” şi două locuri la specializarea „intendenţă”. Academia Tehnică Militară-Bucureşti scoate la concurs patru locuri (bărbaţi şi femei) - două locuri la specialitatea „blindate, automobile şi tractoare” şi două locuri la specialitatea „calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională”.

Durata studiilor la Facultatea de Pompieri şi la Academia Tehnică Militară este de patru ani , la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu este de trei ani, iar la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţiei Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti este de doi ani.

Detalii privind admiterea 2011, tematica şi bibliografia de concurs, probele de admitere se pot vizualiza pe site-ul fiecărei instituţii de învăţământ. Cei interesaţi se pot adresa la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj din municipiul Zalău, Bulevardul Mihai Viteazul, nr.57, telefon: 0260-611212 interior 112 sau 105.
   

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite