Scutirea de la impozit pentru cei ce-şi izolează locuinţele, condiţionată de montarea geamurilor termopan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simpla placare a blocurilor cu polistiren şi refacerea tencuielilor ar putea să nu fie suficientă pentru a beneficia de scutirea de la plata impozitului pe locuinţă, avertizează reprezentanţii municipalităţii.

Proprietarii care izolează termic clădirile în care locuiesc pot beneficia de scutirea de la plata impozitului pe locuinţă pe o perioadă de până la şapte ani. Condiţia esenţială este, însă, ca toate lucrările să se execute ca la carte şi, mai ales, cu toate documentele legale, deşi asta - se ştie - urcă preţul final al lucrărilor. După cum explica, ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Radu Căpîlnaşiu, cei ce vor să solicită această scutire trebuie să se asigure, în primul rând, ca au autorizaţie de construcţie pentru lucrări. Apoi, aceste lucrări nu trebuie făcute la întâmplare, ci în baza recomandărilor unui auditor energetic. "Auditorul trebuie să vină să evalueze clădirea şi să spună de ce este nevoie pentru a nu mai exista pierderi de energie. Cel mai probabil, nu va fi suficientă doar placarea cu polistiren, ci va trebui schimbată şi tâmplăria", explică primarul. Recomandărilor auditorului, cuprinse într-un certificat sau raport de audit, vor trebui să facă parte, în mod obligatoriu, din dosarul de solicitare a scutirii de la plata impozitului. La dosar mai trebuie ataşat şi procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor prin care se constată de către acelaşi expert realizarea tuturor măsurilor dispuse în certificatul energetic.

Chiar şi cu toate aceste condiţii îndeplinite, scutirea de la plata impozitului nu este garantată. "Vom stabili un număr maxim de autorizaţii care vor beneficia de scutire - spre exemplu, primele 200, în ordinea încheierii lucrărilor. Următoarele 200 ar putea beneficia de o reducere a impozitului cu 70 - 80 la sută. Până acum avem eliberate 26 de autorizaţii şi 19 certificate de urbanism", precizează primarul.

Cei care vor solicita această facilitate în cursul acestui an vor beneficia de scutirea de impozit sau de reducere abia de la 1 ianuarie 2013.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite