Scriitorii din Sălaj au de astăzi „casă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La etajul I al sediului Direcţiei Judeşene pentru Cultură a fost inaugurată astăzi Sala Scriitorilor Sălăjeni. Inaugurarea face parte din acţiunile organizate de Ziua Culturii Naţionale - 15 ianuarie.

Iniţiativa amenajării unei săli destinate întâlnirii scriitorilor din Sălaj, dar şi grupării tutor cărţilor scrise de sălăjeni, aparţine Bibliotecii Judeţene, care, după ani de eforturi, a reuşit astăzi, cu sprijinul Direcţiei pentru Cultură, să inaugureze această "casă" a oamenilor de litere din judeţ. Ne dorim să avem aici tot ce a scris Sălajul, atât cărţi scrise de scriitori sălăjeni, cât şi cărţi despre Sălaj scrise de alţi autori", a precizat, azi, la inaugurare, Florica Pop, directorul Bibliotecii Judeţene. Sunt expuse, alături de volumele apărute de-a lungul timpului în judeţ, şi cărţile cu autori sălăjeni care au văzut lumina tiparului în 2010.

Iniţiativa, foarte bine primită de scriitorii prezenţi, a fost dublată de o propunere, lansată astăzi de Daniel Săuca, directorul Centrul de Cultură şi Arte Sălaj. El i-a „provocat" pe oamenii de litere din judeţ să se contituie într-o societate a scriitorilor sălăjeni.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite