FOTO Scorpioni, şoareci şi tarantule – "colegii de cameră" ai „vraciului” din Şimleu Silvaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul se pretindea medic specilaist în medicină complementară
Tânărul se pretindea medic specilaist în medicină complementară

Domiţian Paşca, tânărul de 23 de ani din Şimleu Silvaniei care a fost prins de poliţişti că vindea, pe internet, false medicamente-minune pentru tratarea cancerului, creştea în locuinţa sa scorpioni, şoareci şi tarantule.

Animalele au fost găsite la percheziţia pe care poliţiştii din Şimleu Silvaniei au făcut-o săptămâna trecută la domiciliul tânărului, acesta declarându-le oamenilor legii că folosea vietăţile la prepararea medicamentelor.

Tânărul se pretindea medic specialist în medicină complementară

CLICK PE POZE PENTRU FOTOGALERIE

În urma percheziţiei, poliţiştii au descoperit şi mai multe facturi fiscale neînregistrate, emise de către o firmă cu sediul social în Oradea, pe care o administrează din luna mai a anului trecut. Facturile reprezintă atât achiziţii de produse farmaceutice şi naturiste, de la diverşi  furnizori, cât şi vânzări de medicamente, în sumă totală de 68.872 lei.

Reamintim că acesta îşi înşela clienţii pe internet, unde cumpărase două domenii „domysan.ro” şi „kanglaite.ro”. Deşi nu avea studii medicale, a postat informaţii referitoare la firma pe care o administra ca fiind un centru medical de tratare a cancerului cu ajutorul veninului de scorpion. Profitând de disponibilitatea omului bolnav de a încerca orice remediu de tratare a cancerului, tânărul a livrat prin curierat, contra unor sume cuprinse între 500 şi 13.000  de lei, diverse medicamente sub denumirile  „Escozul” respectiv „Escozaul”  şi a încasat prin virament, suma totală de 47.440 de lei. O parte din persoanele înşelate, după ce şi-au dat seama că „medicamentele” achiziţionate nu le sunt de ajutor în tratarea cancerului, au cooperat cu poliţia şi s-au constituit parte civilă. Din nefericire alţi „clienţi” bolnavi care au şi-au achiziţionat medicamente şi-au pierdut viaţa între timp.

Din momentul mediatizării acestui caz, încă cinci persoane din diverse judeţe ale ţării au contactat poliţiştii din Şimleu Silvaniei, declarând că au fost înşelaţi de P. Domiţian, sumele plătite de aceştia pentru medicamente (furnizate şi nefurnizate) ridicându-se la 50.000 lei.

Poliţiştii îl cercetează în continuare pe tânăr, pentru evaziune fiscală şi înşelăciune.

Citeşte şi La 23 de ani, pretinzând că este medic, a înşelat bolnavi de cancer vânzându-le medicamente miraculoase

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite