Şcoala din Sălaj are un singur suplinitor de nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un singur candidat de la concursurile de suplinire de săptămâna trecută a reuşit să obţină nota maximă. Aproape jumătate din suplinitorii calificaţi testaţi săptămâna trecută au luat note sub 5. Necalificaţii s-au întrecut şi ei în note mici, însă aici s-a înregistrat şi o notă de 10, obţinută de profesorul de pian Ciprian Ghiurco.

Pianistul Ciprian Ghiurco, până acum profesor de muzică şi corepetitor suplinitor la Liceul de Artă "Ioan Sima", este singurul candidat din Sălaj care a obţinut note maxime la cele două probe ale concursului de suplinire destinat profesorilor care nu au studii corespunzătoare postului (consideraţi necalificaţi): proba scrisă, cu o pondere de două treimi în media finală, şi interviul, care coontează în proporţie de o treime. Ciprian a concurat la specializarea Educaţie Muzicală, specializare la care, de obicei, în Sălaj se obţineau cele mai mici note, atât la titularizare, cât şi la concursul de suplinire. Ciprian a declarat pentru reporterul ADS Zalău că motivul pentru care a participat la concursul pentru suplinitori necalificaţi şi nu la titularizare este faptul că încă nu şi.a dat licenţa. „Am început să lucrez la Liceul de Artă, întâi ca profesor de pian, apoi ca şi corepetitor, încă din anul III de facultate şi pentru că este criză foarte de mare de profesori am avut în toată această perioadă foarte multă treabă şi nu am avut, efectiv, timp să mă ocup de licenţă”, explică el. Ciprian a urmat cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca între anii 1999 şi 2004 şi este cunoscut în Zalău pentru implicare în majoritate evenmentelor culturale care au loc în oraş.
Din totalul de 82 de candidaţi care au susţinut concursul, au luat note de trecere 74. Şase au luat note sub 5, unul a fost respins după ce nu s-a prezentat la proba de interviu, iar altul s-a retras.
Rezultate şi mai slabe au obţinut cei 96 de candidaţi de la concursul suplinitorilor calificaţi. Din notele au fost afişate ieri la Inspectoratul Şcolar, rezultă că aproape jumătate dintre ei au picat examenul. Mai exact, din 46 au obţinut note sub 5, restul fiin notaţi cu note între 5 şi 7 - 40 dintre ei – şi între 7 şi 10 – zece. Niciunul dintre suplinitorii calificaţi nu a luat nota 10. Cea mai mare notă a fost 9,20 şi a fost obţinută la disciplina geografie, iar cea mai mică notă a fost 1,15, şi apare în dreptul unui profesor de limba engleză.
Candidaţii cu note peste 5 vor putea participa la repartizarea pe cele peste 450 de posturi de splinitori disponibile în învăţământul sălăjean. Repartizarea se va face în şedinţă publică la sfârşitul acestei luni.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite