Şcoala „Simion Bărnuţiu“ din Zalău, lider absolut la admitere în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primii patru elevi din judeţ după mediile obţinute sunt de la Şcoala „Simion Bărnuţiu“, din Zalău. Ei au obţinut medii între 9,99 şi 9,98. Topul primelor 10 locuri din ierarhia celor mai mari medii de admitere la licee este împărţit de şcolile „Simion Bărnuţiu“ din Zalău şi „Silvania“ din Şimleu. Cea mai mare şcoală din judeţ, „Mihai Eminescu“, are absolvenţi abia de la locul 19 încolo.

Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu“ din Zalău este în acest an, de departe, cea mai bună unitate de învăţământ din judeţ, primele patru locuri în ierarhia celor mai mari medii de admitere la liceu aparţinându-le absolvenţilor de aici. Cea mai bună absolventă a promoţiei 2010 din Sălaj este, astfel, Andreea Zaharia, cu o medie de admitere de 9,99. Directorul şcolii, Maria Lupşea, spune că doar notele la tezele cu subiect unic din clasa a VII- a, unde a obţinut media 9,97, au împiedicat-o pe Andreea Zaharia să aibă media perfectă: 10.


În rest, Andreea a avut zece pe linie, atât la mediile de absolvire din clasele V – VIII, cât şi la evaluarea naţională din acest an. Pe locurile II – IV urmează în ierarhia judeţeană trei colege de clasă ale Andreei: Iulia Chezan, Anamaria Vlaic şi Damiana Vulturar, toate trei cu o medie de admitere de 9,98. Şcoala „Simion Bărnuţiu“ mai are un reprezentant în primii zece absolvenţi pe judeţ. Este vorba despre Dariana Catuna, ocupanta locului IX, cu o medie de admitere de 9,93.


Şcoala din Şimleu a trecut pe locul doi

Următoarea şcoală din judeţ, în ordinea mediilor de admitere ale absolvenţilor, este Şcoala Gimnazială „Silvania“, din Şimleu Silvaniei, unitate care ocupa anul trecut prima poziţie. Patru elevi de aici sunt, conform mediilor de admitere, pe locurile V – VIII, cu medii cuprinse între 9,96 şi 9,94.

Cei patru sunt, în ordinea mediilor, George Pop (9,96), Oana Mocan (9,95), Dionis Oros (9,95) şi Dan Deac (9,94), toţi patru fiind, potrivit directoarei Angela Lipo, „copii foarte, foarte buni, olimpici naţionali la matematică şi la limba română“.
În topul 10 al celor mai buni absolvenţi a intrat şi Augusta Ianchiş, de la Liceul Sportiv „Avram Iancu“, având o medie de admitere de 9,93.

Următoarele zece poziţii sunt ocupate şi de absolvenţi de la Şcoala „Horea“ din Şimleu, Grupul Şcolar „Ioachim Pop“ Ileanda, Şcoala „Gheorghe Lazăr“ Zalău (cu doi elevi), Şcoala „Mihai Eminescu“ şi Şcoala „Andrei Mureşanu“ din Cehu Silvaniei.


Şcoala „Mihai Eminescu“ n-a intrat în top



Surpriza neplăcută a ierarhiei vine de la Şcoala Gimanzială „Mihai Eminescu“ Zalău, cea mai mare şcoală din judeţ – cu şapte clase de absolvenţi şi în acest an – şi cotată până acum ca una dintre cele mai bune (dacă nu chiar cea mai bună!). Cel mai bun loc ocupat în această ierarhie de un absolvent de la „Mihai Eminescu“ este 19, unde o găsim pe Corina Alb, cu o medie de absolvire de 9,90.


 Elevii de top aleg informatica


Primele patru eleve din top vor învăţa din toamnă în clasa de matematică – informatică, bilingv engleză, de la Colegiul Naţional „Silvania“, ne spune directoarea şcolii unde au absolvit cele patru. Tot spre matematică – informatică s-au orientat şi trei dintre cei patru absolvenţi de la Şimleu, însă ei nu au ales Colegiul „Silvania“, ci vor rămâne în localitate, la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu“.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite