„Şcoala Discovery” a ajuns şi în Sălaj. O nouă metodă de documentare pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii  sălăjeni cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani pot învăţa anul acesta matematică, biologie, fizică şi chimie de pe Discovery Channel, din documentare special făcute pe înţelesul lor. Proiectul are la bază colaborarea între Ministerul Educaţiei şi cunoscutul canal de televiziune.

Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” din municipiul  Zalău este unitatea de învăţământ pilot din raza judeţului Sălaj care a fost aleasă să facă parte din proiectul „Şcoala Discovery”, iniţiat de Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa) şi Ministerul Educaţiei, menit să ofere metode noi de predare a ştiinţelor.

Proiectul a început să fie implementat, din 16 ianuarie, şi se va derula pe parcusul anului 2012. Noua iniţiativa îi ajută deopotrivă atât pe dascăli cât şi pe elevi. Prin acest proiect, dascălii îşi vor face orele mai atractive şi vor stârni pasiunea elevilor de a participa cu mai multă însufleţire la orele de chimie, biologie matematică  sau alte ştiinţe. Unitatea de învăţământ pilot, din judeţul Sălaj unde a început să se pună în practică acest proiect - Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” din municipiul Zalău este una din cele 100 de unităţi alese la nivel naţional.
În alegerea  unităţilor de învăţământ au cântărit atât performanţele elevilor, participarea la ore, dar şi mărimea oraşului. Adriana Marian, profesor de biologie la Liceul Sportiv Avram Iancu din Zalău, profesor implicat în acest proiect, a precizat că  documetarele pentru elevi ale celor de la Discovery  întăresc metodele de învăţare şi cunoaştere, ajută elevii să-şi consolideze cunoştinţe şi sunt foarte atractive.  

Pentru elevii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 18 ani

 „Şcoala Discovery” se adresează elevilor de 10-18 ani şi are două componente principale: o serie de programe educative pe teme legate de învăţământul ştiinţific, ce vor putea fi urmărite pe Discovery Channel şi materiale didactice disponibile online, care să ajute profesorii să integreze aceste programe în activităţile didactice curente.Cele două componente au fost realizate ţinând cont de programa şcolară.
„Şcoala Discovery" are şi un portal adresat profesorilor, www.scoala.discovery.ro, de unde pot fi descărcate gratuit materiale pentru orele de ştiinţe. Portalul mai cuprinde un ghid complet pentru profesori, despre fiecare episod din documentarele Discovery. În acel ghid sunt prezentate obiectivele lecţiei, seturi de întrebări care să îi apropie pe elevi de conţinut, dar şi propuneri de activităţi ce pot fi făcute la clasă.

Documentare pentru toţi

Documentarele Discovery sunt difuzate din  data de 16 ianuarie pe canalul cu acelaşi nume, de la ora 14.00, şi în reluare a doua zi de la ora 8.00 şi vor fi  difuzate  până la  data de 30 martie 2012. Programele educaţionale sunt programate pe zile. Luni e matematica, marţi - chimia, miercuri - biologia, joi - fizica, iar vineri - alte ştiinţe.

Despre Discovery Networks CEEMEA

Discovery Networks CEEMEA este o divizie a  Discovery Communications, compania numărul 1 în lume în domeniul programelor documentare, care are peste 1,5 miliarde abonaţi din 210 ţări. Discovery deţine peste 130 reţele în frunte cu Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science şi Discovery HD etc.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite