Schimbări de directori în şcoli. Vezi unde au fost numiţi manageri noi şi de ce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Bonţe se va pensiona la sfârşitul anului şcolar
Petru Bonţe se va pensiona la sfârşitul anului şcolar

De săptămâna aceasta, două unităţi de învăţământ din judeţ au altă conducere. Potrivit inspectorului şcolar general Ioan Abrudan, schimbările au fost impuse de noua Lege a Educaţiei Naţionale, are nu mai permite directorilor de şcoli să rămână în funcţie după împlinirea vârstei de pensionare.

Prima schimbare "de gardă" s-a făcut la Şcoala Gimnazială "Simion Bărnuţiu" din Zalău, unde directorul aflat în funcţie până acum, Maria Lupşe, a împlinit zilele trecuet vârsta de pensionare. "Cadrele didactice care împlinesc vârsta de pensionare după începerea şcolii pot rămâne la catedră până la sfârşitul anului şcolar, dar nu pot rămâne şi în funcţii de conducere", explică Ioan Abrudan.

În locul doamnei Lupşe, la conducerea şcolii din centrul Zalăului a fost numită, cu delegaţie, Simona Rechişan, profesor de limba şi literatura română, titulară în unitate.

Cea de-a doua şcoală unde bate vântul schimbării este Grupul Şcolar Sâg. Fostul inspector şcolar Petru Bonţe, care asigura de ani de managementul unităţii, a împlinit şi el vârsta de pensionare. Potrivit inspectorului şcolar general, în locul său a fost numită chiar astăzi Mariana Peştean, profesoară de limba şi literatura română în şcoală şi director adjunct. Pe funcţia de director adjunct eliberată astăzi de Mariana Peştean va fi numit inginerul Florinel Bodea.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite