Schimbare radicală la secţia ATI. Vezi cum arată acum una dintre cele mai importante secţii ale Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Unitatea de Primire a Urgenţelor, a cărei modernizare a fost finalizată în cursul lunii ianuarie, o nouă componentă importantă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, secţia de Anestezie Terapie Intensivă, a ajuns să arate aşa cum ar trebui să arate orice secţie de spital în secolul XXI.

Investiţia în modernizarea secţiei ATI a costat aproape 1.000.000 de lei (951.475 de lei mai exact), din care 786.000 de lei au costat lucrările de reparaţii capitale, iar 165.475 de lei au costat cele 18 paturi cu care au fost dotate compartimentele secţiei.

Pentru reparaţiile capitale, banii au venit de la Ministerul Sănătăţii (436.000 de lei), din veniturile proprii ale Spitalului Judeţean (336.000 de lei) şi din alocări de la bugetul Consiliului Judeţean (14.000 de lei). Banii au fost folosiţi la recompartimentara spaţiilor, reabilitarea grupurilor sanitare, înlocuirea tâmplăriei, înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice.

Banii pentru paturile speciale cumpărate pentru secţia ATI au venit, în cea mai mare parte, de la Michelin SA, care a sponsorizat spitalul cu 107.875 de lei. Suma a fost completată cu 25.650 de lei din veniturile proprii ale spitalului şi cu 31.950 de lei de la Consiliul Judeţean. Paturile au fost cumpărate de la producătorul din Jibou Grovinvest SRL.

"Pentru mine şi pentru pacienţi este un pas important. Vom avea cu toţii condiţii mai bune, ceea ce nu înseamnă însă ca nouă, personalului medical, ne va fi mai uşor. Condiţiile mai bune te obligă la un profesionalism mai înalt", a spus azi, la o vizită organizată pentru mass media locală, medicul Viorel Vereş, şeful secţiei ATI. Potrivit acestuia, investiţia care se finalizează acum nu asigură doar condiţii hoteliere mai bune pentru pacienţi, ci cresc, prin dotările făcute în ultima perioadă, şi calitatea actului medical. Vereş a explicat că are acum un compartiment de terapie intensivă, cu şase paturi, (dintre care unul este amplasat într-un salon separat, izolator), compartimentul de terapie intensivă şi îngrijire post-operatorie (cu nouă paturi) şi "bijuteria" secţiei, aşa cum a numit el salonul de supraveghere post-anestezie, cu trei paturi, unde pacienţii vor avea mai multă intimitate şi vor exista condiţii ca aparţinătorii să stea acolo cu ei pentru a le fi alături când se trezesc din anestezie.



Prezent la vizitarea secţiei, preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc a anunţat că investiţia în secţia de ATI va fi urmată, în mod logic, de una în blocul operator. "Vom încerca să grăbim puţin lucrurile, dar cred că anul acesta nu vom reuţi să facem decât proiectarea", a declarat Marc.

 

image
Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite