Scârbiţi de Bucureşti, îşi caută un rost în Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bucureşteni, stabiliţi în Zalău de patru luni de zile, şi-au căutat astăzi un loc de muncă la bursa organizată de AJOFM. Daniela şi Mihai Manole sunt două dintre sutele de persoane care s-au înghesuit astăzi în foaierul Casei de Cultură pentru a pune mâna pe locurile de muncă oferite în cadrul primei burse organizate în acest an de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Sute de persoane s-au înghesuit astăzi în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor Zalău pentru a încerca să obţină unul dintre cele peste 300 de joburi oferite de agenţii economici care au acceptat invitaţia AJOFM Sălaj de a participa la prima bursă generală a locurilor de muncă organizată în acest an. Printre ele se numără şi Daniela şi Mihai Manole, doi soţi care au trăit până în urmă cu patru luni în Bucureşti şi care acum îşi caută un loc de muncă în Zalău, pentru că – spun ei – aici vor să trăiască de acum înainte. „În Bucureşti aveam joburi chiar foarte bune. Eu lucram în comerţ, iar soţul meu în armată. Ne-am scârbit, însă, de capitală. E prea multă ţigănie acolo. Aşa am ajuns la Zalău”, explică Daniela. Deşi au ajuns la Zalău de patru luni, încă nu au reuşit să îşi găsească un loc de muncă. „Nu prea sunt oferte, iar pentru cele care sunt, nu suntem noi compatibili. Adevărul e că nici nu m-aş duce să vând într-un magzin pentru 500 de lei pe lună”, spune Mihai.

La bursa de astăzi au lăsat CV-uri la mai mulţi angajatori, în speranţa că unii dintre ei le vor da o şansă. „Am lăsat CV-ul la o firmă de asigurări. Le-am spus celor de acolo că nu am experienţă în domeniu, dar mi-au zis că nu e o problemă foarte mare. Sper să mă contacteze”, ne-a spus Daniela.



Şi Valer Beldean este „venetic” în Zalău dar a venit astăzi în speranţa că îşi va găsi un loc de muncă. Sălăjean la orgine, el a trăit în Cluj Napoca până anul trecut, când a rămas fără serviciu. Aşa că a venit mai aproape de casă şi s-a stabilit la Zalău. Nu şi-a găsit serviciu până acum, iar astăzi şi-a lăsat CV-ul pentru un post de operator la Hanna Instruments.

 Niciun contract pe loc


Potrivit directorului AJOFM Sălaj, Romeo Sârca, deşi astăzi nu a fost semnat, pe loc, niciun contract de muncă, 176 dintre cei 453 de participanţi au fost selectaţi în vederea unui nou interviu, la sediul angajatorului. El mai precizează că astfel de burse vor fi organizate, de-acum, în fiecare lună, la sediul AJOFM. Bursele vor avea loc, în principiu, în fiecare a doua zi de vineri din lună.


image
Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite