Scandal: Accesul la un spaţiu comercial este demolat de primăria Zalău fără autorizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sabin Ţârlea spune că demolatorii n-au avut autorizaţie
Sabin Ţârlea spune că demolatorii n-au avut autorizaţie

Proprietarul unui spaţiu comercial din Zalău, Sabin Ţârlea, se plânge că îi este demolat accesul dinspre stradă de către angajaţi ai primăriei, fără autorizaţie. Există, spune el, o dispoziţie a primarului, însă aceasta este contestată şi se judecă încă.

Sabin Ţârlea povesteşte că în 2004 a obţinut autorizaţie de la primărie pentru acces din stradă la două spaţii comerciale alăturate, aflate pe strada Vişinilor în zona Simion Bărnuţiu. Primăria a dat autorizaţie pentru o singură cale de acces la ambele spaţii, iar ca să se construiască acea intrare, ar fi trebuit ridicaţi nişte stâlpi, care ar fi afectat aerisirile de la beciurile vecinilor de bloc. Aşa încât, constructorul a găsit soluţia de susţinere a platformei de acces prin două plăci laterale, care nu fac parte din proiectul iniţial.


„Angajaţii fostului ADP, SC Citadin, au venit astăzi şi au început să demoleze, fără să fie în stare să arate vreun act care să le fi dat acest drept, o autorizaţie de demolare sau un proiect de demolare care să nu afecteze structura clădirii”, povesteşte Ţârlea. „Există o dispoziţie a primarului, însă pe aceea am constestat-o în contencios administrativ şi se judecă încă. Lucrătorii au spus că, dacă primăria va pierde procesul, ne va construi din nou intrarea”, spune proprietarul.


„Toate acestea pornesc de la sesizarea unui vecin, Ionel Mureşan, directorul Transurbis, care se laudă că este prieten cu primarul şi care ne-a ameninţat că nu vom face niciodată accesul pentru că nu vrea el. Acesta este trafic de influenţă. L-au auzit mulţi spunând asta, că el este acum la putere şi că poate face orice doreşte” declară  Sabin Ţârlea.
Sub egida „face ce doreşte”, acest vecin foloseşte maşina întreprinderii la care lucrează, SC Transurbis SA, ca să-şi ducă soţia la spital şi copiii la mall în Cluj. „Bătaie de joc pe bani publici. El i-a transportat, tot cu maşina instituţiei, şi pe cei de la Urbanism ca să vină să constate. Scrieţi, îmi asum toate aceste afirmaţii, am şi imagini dacă trebuie”, subliniază Sabin Ţârlea.

Ionel Mureşan, directorul Transurbis, are un alt punct de vedere:  „când a primit autorizaţia acum cinci ani, a obţinut-o pe baza unor semnături false. A pus pe cineva să falsifice toate semnăturile locatarilor blocului. Noi am făcut o plângere penală atunci.
În ceea ce priveşte acuzaţiile că mi-aş duce copiii cu maşina la mall în Cluj, copiii mei au amândoi maşini. Fata mea e în străinătate, iar fiul meu e judecător la Cluj. Nepoţi nu am, prin urmare nu este logic ce a spus el”.

Răspunsul primăriei


Solicitat de noi, răspunsul compartimentului juridic al Primăriei Zalău arată astfel: “În aprile 2009, instanţa a decis irevocabil că Procesul Verbal de Contravenţie, prin care se dispune măsura demolării unei porţiuni din platformă, rămâne valabil. De la acea dată, proprietarul a avut timp la dispoziţie pentru a duce la îndeplinire măsurile dispuse prin procesul verbal.
Inspectorii din cadrul Compatimentului Disciplina în Construcţii au constatat neconformarea cu măsurile dispuse, de demolare a unei părţi din platforma de beton, astfel că s-a procedat la emiterea dispoziţiei de demolare, conform legii 50/1991, republicată. Atacarea în instanţă, de către reclamant, a dispoziţiei, nu suspendă punerea în aplicare a acesteia”.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite