„Satul sălăjean” învie castrul roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucate tradiţionale servite în interioare rustice, amenajate la Porolissum. Aceasta este noua imagine a sărbătorii anuale a tradiţiilor din Sălaj cu care organizatorii vor să-i impresioneze, duminică, pe turişti.

Cea de-a IV-a ediţie a festivalului „Satul sălăjean. Resursă. Iniţiativă. Acţiune. Dezvoltare” va avea loc duminică, 5 septembrie, la Complexul Arheologic „Porolissum” din Moigrad.

În ediţia din acest an, accentul cade pe preparatele culinare tradiţionale, cu specificul fiecărei zone a judeţului. „Cireaşa de pe tort“ vor fi demonstraţiile culinare oferite de trupa  de bucătari „Nişte ţărani”, care a câştigat, anul trecut, concursul internaţional de gătit în aer liber de la Cluj.

Nu vor lipsi produsele artizanale realizate de  meşteri populari şi nici spectacolele de folclor. Standurile vor fi amenajate sub formă de interioare ale unor case tradiţioanale sălăjene.

Tradiţii sălăjene în castru


Pentru prima dată, festivalul se va muta la ruinele oraşului roman de la Moigrad. „Porolissum-ul e o marcă a identităţii noastre locale, iar prin acest eveniment încercăm să-i aducem, în completare, autenticul tradiţional sălăjean. O combinaţie pe care noi ne-am gândit să o creştem, să ajungem la un adevărat produs turistic «Satul Sălăjean la Porolissum». Ne dorim ca pe viitor să-l extindem la 3 zile, cu «vânzarea» lui prin agenţii de turism şi tot ceea ce ţine de acest aspect”, a afirmat Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean.

Bugetul manifestării, de aproape 7.000 de euro, provine integral din sponsorizări.

Transport gratuit

Organizatorii vor asigura transportul gratuit cu microbuze până la locul evenimentului, cu plecări din faţa Consiliului Judeţean, din oră în oră, în intervalul 11.00 – 18.00.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite