„Satul sălăjean”, marcă înregistrată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul „Satul sălăjean” a devenit marcă înregistrată la OSIM. Consiliul Judeţean Sălaj va organiza în curând cea de-a patra ediţie a manifestării dedicată promovării autenticităţii satelor din judeţul nostru.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului „Satul sălăjean”, organizat de Consiliul Judeţean Sălaj a fost programată pe data de 5 septembrie 2010. Locaţia aleasă pentru desfăşurarea evenimentului este Conplexul arheologic „Porolissum” de la Moigrad.

Tiberiu Marc, şeful administraţiei judeţene, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă că Festivalul „Satul sălăjean”, devenit deja tradiţie, a fost omologat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

Festivalul a fost gândit în ideea promovării obiceiurilor, portului popular, produselor tradiţionale şi meşteşugurilor din satele din Sălaj. An de an, acţiunea s-a bucurat de un real succes, atât în rândul celor care şi-au întins corturile pe Platoul de Marmură din centrul Zalăului pentru a-şi arăta „zestrea” strămoşească, cât şi în ce priveşte numărul vizitatorilor.

Pentru ediţia din acest an, organizatorii au pregătit o serie de surprize. Marc a dezvăluit şi o parte din planul său pentru viitoarele ediţii: extinderea festivalului la nivel naţional şi internaţional prin invitarea producătorilor şi meşterilor populari străini la Zalău.

„Vrem să dăm şi noi posibilitatea străinilor să-şi desfacă produsele tradiţionale aici. Ne dorim o manifestare pe 3-4 zile”, a destăinuit presei preşedintele Consiliului Judeţean.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite