Satul Făgetu nu mai este izolat de lume. Drumul ce-l leagă de centrul de comună a fost deblocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajutoarele au fost duse vineri cu maşini de teren
Ajutoarele au fost duse vineri cu maşini de teren

Cei aproximativ 500 de locuitori ai satului Făgetu, comuna Plopiş, pot ieşi de astăzi "în lume". Drumul judeţean 110 E, blocat până acum de nămeţi, a fost degajat parţial astfel încât începând de astăzi, luni, 20 februarie, localnicii au deschidere către Plopiş - Nuşfalău.

Potrivit primarului Nicolae Criste, drumul a fost curăţat dinspre Plopiş până la biserica de la Făgetu. "Se mai lucrează încă de la biserică în sus", ne-a spus edilul, care a precizat că şi pe drumul deblocat se circulă doar în condiţii de iarnă, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă: "Cu maşini de teren, cu lanţuri pe cauciucuri se poate circula. Altfel nu prea", explică el.

Tot de astăzi s-au redeschis şi şcolile din comuna Plopiş, în care cursurile au fost suspendate - din cauza zăpezii - încă de miercurea trecută.

De asemenea, alimentele transportate vineri, 17 februarie, în comuna Plopiş, de către Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Porolissum” şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, au ajuns încă de ieri, duminică, 19 februarie, în posesia localnicilor din localitatea Făgetu. Potrivit unui comunicat al biroului de presă al Instituţiei Prefectului, ajutoarele umanitare, constând în 100 de pachete cu conserve şi produse alimentare de bază, 100 de pâini şi peste 200 de pachete de paste făinoase au fost transportate la Făgetu, după deblocarea drumului de acces în sat, vineri şi sâmbătă, de către administraţia locală din comună, ele fiind distribuite duminică, de către preotul din sat.

Alimentele provin din donaţiile cetăţenilor şi instituţiilor din judeţ colectate de ISU Sălaj în Zalău, pâinea a fost donată de companie privată din localitatea Meseşenii de Jos, iar pastele făinoase au fost oferite de Asociaţia Comunelor – Filiala Sălaj.

În cadrul campaniei de colectare de ajutoare pentru sinistraţii din judeţele afectate de fenomenele meteorologice din ultima perioadă, campanie iniţată de Instituţia Prefectului Sălaj, cu sprijinul ISU „Porolissum” Sălaj şi a Crucii Roşii – filiala Sălaj, până în prezent au fost colectate circa trei tone de alimente, ce urmează a fi transportate într-unul din judeţele sinistrate, cel mai probabil în cursul zilei de miercuri.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite