Şase sălăjeni vor să facă agricultură ecologică subvenţionată. Vezi aici până când se depun cereri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până azi au fost depuse şase cereri pentru ajutorul de stat destinat practicanţilor de agricultură ecologică,  majoritatea din partea apicultorilor. Cei interesaţi mai au timp până în 31 august.

Centrul Judeţean de Plăţi şi pentru Intervenţie în Agricultură a primit până în prezent şase cereri pentru subvenţiile acordate de stat celor care practică agricultură ecologică.

Potrivit coordonatorului APIA Sălaj, Aurora Sabou, cinci dintre cereri sunt depuse pentru familii de albine de către crescători din Zalău şi Crişeni. Sprijinul anual maxim pe care îl poate primi un apicultor este de 750-950 de euro pe exploataţie, dacă este înregistrat ca producător în agricultură ecologică, are certificat de conformitate a conversiei şi nu are datorii la bugetul de stat.

O societate comercială a solicitat ajutorul financiar pentru 9,81 hectare de livadă de meri în Dragu. Pentru producţia vegetală, suprafaţa exploatată trebuie să fie de minim 0,3 hectare, iar beneficiarul trebuie să se înregistreze anual ca producător în agricultură ecologică, să aibă certificat de conformitate a conversiei şi să nu fie datornic la bugetul de stat. Suma maximă pe care o poate primi este de 1.500-3.800 pe an.

Sabou a precizat că agricultorii interesaţi de conversia ecologică sunt aşteptaţi până în 31 august.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite