Sărbători sub semnul crizei în oraşele din Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul promite că la Zalău nu vor lipsi instalaţiile electrice şi Orăşelul Copiilor
Primarul promite că la Zalău nu vor lipsi instalaţiile electrice şi Orăşelul Copiilor

Primăria Zalău va reduce cu aproape 50 la sută, faţă de anul trecut, bugetul pentru sărbătoriPrimarii celor patru oraşe din judeţul Sălaj anunţă că anul acesta vor reduce semnificativ cheltuielile pentru ornamente şi iluminatul festiv de sărbători.

Primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, susţine că anul acesta vor fi cheltuiţi aproximativ 50.000 de lei din bugetul local pentru iluminatul festiv şi ornamentele de sărbători. „Vorbim de o reducere importantă în comparaţie cu anul trecut, când am alocat aproape 90.000 de lei pentru instalaţiile din oraş. Anul acesta, vom încerca să cheltuim mai puţin de 50.000 pentru că suntem obligaţi de restricţiile impuse de Guvern: reducerea cheltuielilor materiale cu 20 la sută şi creşterea TVA cu 5 la sută. Pe de altă parte, anul acesta am cheltuit sume importante în proiecte investiţionale de interes general”, explică Radu Căpîlnaşiu.

Chiar dacă Primăria a tăiat sume importante din bugetul de sărbători, primarul promite că nu vor lipsi instalaţiile din centrul oraşului şi nici „Orăşelul Copiilor”, cu maşinuţe şi trenuleţ, pe platoul din faţa Prefecturii. „Vom continua, de asemenea, parteneriatul cu Episcopia, şi vom oferi cadouri copiilor, persoanelor vârstnice şi celor care au o situaţie financiară dificilă”, mai spune Căpîlnaşiu.

În pofida restricţiilor impuse de Guvern, Septimiu Ţurcaş, primarul dinŞimleu Silvaniei, a declarat că şi în acest an Primăria va împodobi oraşul cu instalaţii şi ornamente festive. „Toate astea ne vor costa până în 25.000 de lei. Alţi bani, aproximativ 6.000 de lei, vor fi cheltuiţi pentru cadouri care vor ajunge la elevii din şcoli. Chiar dacă există restricţii la cheltuielile materiale, eu nu pot să dau cadouri la numai 80 la sută dintre copii”, susţine Ţurcaş.

La Jibou se sting şi becurile de pe străzi

Reduceri mai drastice vor fi făcute în Jibou, unde primarul Eugen Bălănean se plânge că nu mai are fonduri nici pentru iluminatul stradal. „Ce să mai vorbim de iluminat festiv şi împodobit oraşul? Eu opresc becurile între 1.00 şi 4.00 noaptea pentru a face economii. Sigur că vom încerca şi noi să creăm o atmosferă de sărbătoare, dar nu vom cheltui mai mult de 5.000 de lei”, declară Bălănean.

În Cehu Silvaniei, primarul Andrei Varga spune că luminile de sărbători nu vor „umfla” prea tare factura de electricitate. „Cred că, la fel ca anul trecut, iluminatul festiv va costa mai puţin de 2.500 de lei”, afirmă Varga.

Cifre
50.000 de lei va cheltui Primăria Zalău pentru ornamente şi iluminat de sărbători


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite