Sărăcie: mii de zălăuani primesc ajutor de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 2.400 de zălăuani au depus cerere pentru subvenţie
Peste 2.400 de zălăuani au depus cerere pentru subvenţie

Peste 2.400 de zălăuani cu venituri mici  vor beneficia în pe toată perioada sezonului rece, 1 noiembrie 2011-31 martie 2012, de subvenţionarea facturilor la încălzirea locuinţei. Majoritatea  persoanelor care şi-au depus dosarul în vederea acordării  subvenţiei  au ca sursă de încălzire gazul.

Potrivit unor informaţii furnizatate de biroul de presă al Primăriei Municipiului Zalău, până  în prezent la Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară, au fost depuse 99 de cereri pentru încălzirea cu lemne, 151 de cereri pentru încălzirea în sistem centralizat şi 2.218 pentru încălzirea cu  gaz. „Pentru a beneficia de ajutorul la încălzirea locuinţei începând cu luna noiembrie, cererile au fost preluate până  la data de 18 noiembrie. Acestea se preiau în continuare, dar se va beneficia de ajutor, începând cu data 1 decembrie”, a precizat Manuela Ghiuruţan purtător de cuvânt al Primăriei Zalău.
Ajutoarele pntru  încălzirea locuinţei în sezonul rece se acordă  tuturor  persoanelor care se încadrează în condiţiile stabilite de lege.  Astfel, consumatorii  care utilizează  pentru încălzire, energie termică în sistem  centralizat,  beneficiază de ajutor lunar  în situaţia în care venitul mediu lunar pe membru de familie  este de până la 786 de lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul  persoanei singure. Ajutor vor primi şi persoanele  care îşi încălzesc locuinţa cu gaze naturale şi lemne şi  ale căror venituri nete sunt de 615 lei pe membru de familie.
Ajutoarele  lunare sunt cuprinse între maxim 262 de lei  şi minim 16 lei , în funcţie de  venitul  pe membru de familie.  Subvenţiile se vor acorda  în perioada 1 noiembrie 2011 – 31 martie 2012

Activitatea de preluarea a cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire  şi eliberarea  situaţiei bunurilor mobile şi imobile pe care le deţine fiecare solicitant – foaia matricolă – se desfăşoară  la sediul DASC, situat în Piaţa Iuliu Maniu, nr. 3-5, cam .6, de luni până vineri în intervalul  orar 8,00 - 16,00.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite