Şantierul de 7 milioane de euro al Zalăului se încheie săptămâna aceasta. Află aici când scăpăm de "tranşeele" rămase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După doi ani de lucrări şi 7 milioane de euro băgate în canalizarea oraşului, Zalăul scapă, de săptămâna aceasta, de aspectul de şantier. Urmează, însă, alte lucrări, de refacere a carosabilului spart de muncitori.

Zilele acestea se fac ultimele săpături în cadrul proiectului de extindere şi reabilitare a sistemului de canalizare a oraşului, derulat de aproape doi ani de zile în Zalău de Compania de Apă Someş Cluj – Sucursala Sălaj. Cel puţin asta susţine Marcel Zaharia, directorul Sucursalei, care ne asigură că lucrările ce au loc astăzi pe Bulevardul Mihai Viteazu în zona Galeriilor Meseş sunt ultimele programate în cadrul proiectului.

Refacerea carosabilului - în o săptămână după ce OMS îşi plăteşte datoriile către Citadin


Nu scăpăm însă şi de urmările acestor lucrări. Refacerea carosabilului, lucrare contractată de Citadin Zalău SRL, încă nu a început. „Şi nici nu va începe până nu ne plătesc pentru lucrările pe care le-am făcut în luna aprilie”, a declarat pentru Adevărul de Seară directorul societăţii, Virgil Nicora. Potrivit acestuia, OMS Ungaria, firma care a câştigat licitaţia pentru proiectul de canalizare,  datorează firmei Citadin aproximativ 500.000 de lei, începerea unor alte lucrări de refacere a carosabilului fiind condiţionată de achitarea acestor sume. „Dacă ne plătesc aceşti bani şi ne predau noile amplasamente, din punctul nostru de vedere într-o săptămână terminăm de refăcut carosabilul”, precizează Nicora.

Încă 55 de kilometri de reţea de canalizare


Lucrările la reţeaua de canalizare a oraşului au început în aprilie 2009 şi au costat, potrivit reprezentanţilor Companiei de Apă, aproximativ 7 milioane de euro, sumă asigurată, în mare parte, din fonduri europene, dar şi prin contribuţia Guvernului şi a autorităţilor locale. Prin acest  proiect s-au înlocuit sau au fost creaţi aproximativ 20 de kilometri de canal menajer, fiind înlocuiţi şi peste 16 kilometri de conductă de apă potabilă. Potrivit lui Zaharia, marile probleme cu canalizarea oraşului nu au fost rezolvate decât într-o anumită măsură, mai fiind necesare, potrivit estimărilor acestuia, încă aproximativ 55 de kilometri de reţea.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite