Şantierul care dă peste cap traficul în centrul Zalăului, gata abia după mijlocul lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul este gâtuit din cauza lucrărilor
Traficul este gâtuit din cauza lucrărilor

Schimbarea conductelor de termoficare din centrul Zalăului, care a dus la spargerea Bulevardului Mihai Viteazul, cu efecte devastatoare asupra traficului din zonă, se va finaliza abia după mijlocul acestei luni. Informaţia este dată chiar de către cei care au provocat haosul din centru, RFV ZA Distriterm.

Potrivit reprezentanţilor RFV ZA Distriterm, lucrările vizează înlocuirea unui tronson din reţeaua primară de pe Bulevardul Mihai Viteazul şi modernizarea racordărilor la punctele termice din zonă. Lucrările se impuneau - susţin aceştia - întrucât vechile conducte principale se aflau într-o stare avansată de degradare ţi coroziune, în special din cauza inundării lor în canalul termic cu apă din canalizarea menajeră.
Lucrările afectează traseul dintre Finanţe şi Scala. Ele au început în 20 septembrie, iar RFV estimează că la mijlocul lunii octombrie va fi amplasată conducta principală.

RFV are programate, însă, şi alte lucrări. Anul acesta în planurile companiei mai figurează modernizarea sistemului de distribuție aferent punctelor termice 1, 4, 16, 17, 41 și 42, respectiv optimizarea funcționării acestor puncte termice. Programul de investiții cuprinde și dezvoltarea serviciului de dispecerat respectiv introducerea contorizării individuale a consumului de energie termică (pe apartamente). Valoarea totală a investiţiilor pentru anul acesta se ridică la aproximativ 3,7 milioane euro - se precizează într-un comunicat al Biroului de presă al RFV ZA Distriterm.

Lucrările de pe bulevard vin la numai trei luni după ce carosabilul principalei artere de circulaţie din oraş a fost refăcut în urma săpăturilor făcute acolo de OMS, firma care a înlocuit reţeau de canalizare a Zalăului.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite