Şantierele strică orarul elevilor din Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 20 de clase de la Şcoala „Mihai Eminescu“ şi trei de la „Gheorghe Lazăr“ vor avea program de după-amiază din cauza lucrărilor de reabilitare care se desfăşoară aici şi care vor continua şi după începerea anului şcolar.

Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu“ Zalău, cea mai mare unitate de învăţământ din judeţ, este de o lună întoarsă pe dos de echipe de muncitori care lucrează la reabilitarea şi supraetajarea principalului corp de clădire al şcolii. Din cauza lucrărilor de mare amploare, acestea nu vor putea fi încheiate până la începerea anului şcolar, cel mai optimist termen fiind, potrivit directorului şcolii, Mariana Meleg, primăvara anului viitor. În consecinţă, cele 24 de clase care învăţau în corpul de clădire afectat de lucrări vor fi mutate în celelalte corpuri şi vor avea, cel mai probabil, program de după-amiază. „Vom încerca să închiriem câteva săli de la Liceul Pedagogic şi de la Seminarul Ortodox, dar tot nu ne vor ajunge. Prin urmare, cel puţin 20 de clase vor trebui să vină după-amiaza, în sălile din corpul B“, explică Mariana Meleg. Directorul nu a putut să precizeze, deocamdată, care clase vor veni în schimbul II, o decizie în acest sens urmând să fie luată săptămâna viitoare în Consiliul de administraţie al unităţii.


Trei clase după-amiaza la „Gheorghe Lazăr“


Şi Şcoala „Gheorghe Lazăr“ este în şantier, însă directorul adjunct, Daniela Jako, declară optimist că lucrările vor fi gata înainte de 13 septembrie. „După cum decurg lucrările, sperăm că în corpul A să fie gata totul până la începerea şcolii. Vor mai fi lucrări până anul viitor în primăvară, dar ele vor afecta doar corpul B, pe care îl vom izola de restul clădirii, astfel încât copiii să nu aibă acces în zona de şantier“, explică adjunctul. Daniela Jako admite, totuşi, că trei clase vor fi programate după-amiaza. „Nu ştim încă despre ce clase este vorba. S-ar putea să stabilim în Consiliul de administraţie să vină prin rotaţie clasele II-IV, ca să nu avem probleme cu părinţii. Sigur vor fi nemulţumiri, dar trebuie să înţeleagă toată lumea că aceste lucrări erau necesare şi că atunci când vor fi gata copiii lor vor învăţa într-o şcoală foarte frumoasă“, adaugă adjunctul.


Milioane de lei de la UE


Ambele şcoli sunt reabilitate prin proiecte câştigate de Primăria Zalău prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Valoarea contractului de execuţie la Şcoala „Mihai Eminescu“ este de peste 1,8 milioane de lei, sumă cu care se reabilitează din temelii corpul A şi se supraetajează, rezultând opt săli de clasă în plus. La Şcoala „Gheorghe Lazăr“, valoarea contractului este de aproape 2,5 milioane de lei şi sunt prevăzute reabilitarea completă a şcolii şi supraetajarea corpului B.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite