Salarii majorate pentru angajaţii Primăriei Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii primăriei vor primi stimulente cuprinse între 250 şi 670 de lei.Cei mai mulţi bani vor ajunge la cei 24 de şefi de servicii, care vor primi stimulente de 670 de lei, brut. Personalul aflat pe posturi de execuţie se va bucura de o majorare de 250 de lei.

Consilierii locali au aprobat astăzi acordarea de stimulente financiare pentru cei 219 de angajaţi din aparatul de specialitate al primarului şi din secretariatul Consiliului Local.

Primarul Radu Căpîlnaşiu susţine că stimulentele se acordă absolut legal, respectând prevederile legii 285 din 2010 (privind salarizarea în 2011 a personalului plătit din fonduri publice).

Legea  prevede  „începând cu data de 1 ianuarie 2011, pentru personalul din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice salariile de bază se calculează prin includerea în acestea a nivelului mediu al acestor drepturi băneşti aferente lunii octombrie 2010, pentru fiecare funcţie publică, pe categorii, clase şi grade profesionale, respectiv pentru fiecare funcţie contractuală, în funcţie de nivelul studiilor, pe grade sau trepte profesionale“.

Mai mulţi bani pentru şefi

“Stimulentele care vin pentru angajaţii primăriei sunt absolut justificate, în opinia mea. Avem angajaţi care aveau un salariu net de 450 de lei. Prin stimulentele de 250 de lei brut, adică 190 de lei în mână, aceşti oameni vor câştiga puţin peste 600 de lei. Ori vorbim despre persoane care au absolivit universităţi şi au şi trei – patru ani vechime”,explică Radu Căpîlnaşiu.

Cei mai mulţi bani vor ajunge la cei 24 de şefi de servicii, care vor primi stimulente de 670 de lei, brut. Personalul aflat pe posturi de execuţie se va bucura de o majorare de 250 de lei.

Conform declaraţiilor sale, salariul mediu în Primăria Zalău este de aproximativ 1000 de lei, iar salariile cele mai mari, ale directorilor, arhitectului şef sau cel al administratorului public, nu depăşesc 3000 de lei. “Lunar, pentru plata stimulentelor vom aloca aproximativ 60.000 de lei din bugetul local, iar cheltuiala anuală va fi de 720.000 de lei”, mai spune Căpîlnaşiu.

Radu Nistorescu – cel mai mare salariu

Radu Nistorescu, city managerul primăriei, continuă să rămână cel mai bine plătit angajat al municipalităţii. Salariul său va ajunge, după majorarea dată de stimulente, la aproape 3000 de lei, cu aproape 500 de lei mai mare decât cel al primarului Radu Căpîlnaşiu.

Pe de altă parte, în 2010, salariul lui Nistorescu aproape s-a înjumătăţit. În 2009, city managerul câştiga 5500 de lei pe lună, dar după tăierea sporurilor, a celui de al 13 – lea salariu şi a banilor de concediu, Nistorescu, primeşte, lunar, 3000 de lei. “Acordarea stimulentele vine, în primul rând, în ajutorul angajaţilor cu salarii mici. Ei chiar merită aceste majorări, pentru că mi se pare anormal să lucreze pentru salarii ce nu ajung la 500 de lei. Pentru mine, personal, aceste prevederi nu aduc modificări esenţiale, deoarece eu primeam anumite stimulente şi înainte de această hotărâre, conform reglementărilor care se referă la funcţia de administrator public", declară Nistorescu.

Cifră
720.000
de lei din bugetul local se vor cheltui pentru plata stimulentelor.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite