Sălajul a avut şapte prefecţi în acelaşi timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a întâmplat vineri, când cei şase "prefecţi de o zi" din ultimele luni au susţinut o conferinţă de presă comună, alături de prefectul Alexandru Vegh şi subprefectul Onorica Abrudanu, la Prefectură.

Proiectul "Prefect pentru o zi", derulat de Prefectura Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, în perioada noiembrie 2010 - aprilie 2011, a ajuns la final. Concluziile în urma acestui proiect au fost trase vineri de cei şase "prefecţi de o zi", invitaţi de conducerea Prefecturii să susţină o conferinţă de presă.

"Această experienţă m-a ajutat să mă decid asupra facultăţii pe care vreau să o urmez.  Pentru că mi-a plăcut ceea ce am văzut aici îmi doresc o carieră în administraţia publică. Prin urmare, am ales Studiile Europene, specializarea Managementul instituţiilor europene", a declarat presei prefectul din luna ianuarie, Iulia Ciocan, elevă în clasa a XII-a la Liceul Pedagogic "Gheorghe Şincai" Zalău. Tot spre administraţie publică, combinată, cum altfel?, şi cu politica, vrea să se ducă şi prefectul din decembrie, şimleuanul Mihai Lazăr, elev al Colegiului Naţional "Simion Bărnuţiu", iar Crisitna Moldovan, de la Liceul Teoretic "Ion Agârbiceanu" Jibou, prefectul din martie, a declarat, la rândul ei: "nu aş refuza administraţia publică pentru că îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii". Alexandru Goron, de la CNS, prefectul de februarie, s-a declarat, şi el, atras de o carieră în administraţie.

  Singura care a spus „NU” carierei din administraţie este Lavinia Sabou (foto – lângă prefect), eleva CNS, care susţine că, deşi i-a plăcut să fie „prefect pentru o zi”,  nu renunţă la visul de a deveni medic. Lavinia a fost primul "prefect de o zi" din această ediţie a proiectului, în luna noiembrie, având şi ocazia de a primi această "funcţie" chiar într-o zi în care prefectul Alexandru Vegh a trebuit să plece la Bucureşti.


Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite