Sălajul, pe ultimul loc în ţară la asigurarea obligatorie locuinţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sălajul se găseşte pe ultimul loc în ţară în ceea ce priveşte asigurarea obligatorie a locuinţelor. La capătul opus se află Bucureştiul. 1998 de sălăjeni şi-au asigurat casele şi apartamentele cu poliţele obligatorii pentru locuinţă, cea mai mică cifră din ţară.

Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Pool-ului de Asigurări împotriva Dezastrelor (PAID) România, din totalul de 1998 de locuinţe asigurate în Sălaj, 1516 sunt aferente locuinţelor de tip A (din beton, cărămidă etc), iar 482, celor de tip B (chirpici). În mediul urbanj au fost asigurate 1077 de locuinţe, iar la sate 921.
Reprezentanţii PAID cred că neinformarea corespunzătoare a cetăţenilor este cauza principală care motivează numărul redus de poliţe înregistrate la nivelul Sălajului. Din data de 15 iulie 2011, autorităţile locale vor aplica sancţiuni pentru cei neasiguraţi, amenda situându-se între 100 şi 500 de lei. „Considerăm că protejarea prin asigurare a locuinţelor are o importanţă deosebită, având în vedere riscurile mari la care sunt expuse acestea, iar populaţia nu trebuie să aştepte termenul de aplicare a sancţiunilor, pentru că dezastrele naturale se produc aleatoriu şi nu după un anume calendar”, se arată în comunicatul PAID România.
La nivelul întregii ţări, numai 5,7 la sută din locuinţe au asigurare obligatorie.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite