Sălăjenii s-au pus pe pârât

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul reclamaţiilor scrise sau telefonice primite de Comisariatul Sălaj al Gărzii Naţionale de Mediu a crescut cu 30 la sută în ultima perioadă – susţine comisarul şef Csutak – Nagy Erzsebet.

Motivul acestei creşteri este, potrivit comisarul şef, căldura din ultima perioadă, care a acutizat mirosurile pestilenţiale cauzate de canalizările improvizate şi de gunoiul de grajd depozitat sub nasul vecinilor.

„Cele mai multe reclamaţii se referă la depozitarea necorespunzătoare a dejecţiilor animaliere, la colmatarea canalizării din cauză că unii vecini au aruncat acolo diverse obiecte, dar şi la evacuări de ape uzate şi prin pe terenuri proprietate privată sau în rigolele pluviale“, precizează Csutak.

De asemenea, o parte din reclamaţii sunt din partea unor reclamanţi mai vechi, care vin şi sesizează că cei pârâţi de ei anterior nu şi-au realizat măsurile dispuse la controlul făcut de comisarii de mediu.

În urma sesizărilor primite în ultima lună şi verificate de comisarii de mediu, aceştia au aplicat amenzi în valoare toată de 11.700 de lei, toate unor persoane fizice.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite