Sălăjenii mor pe capete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cererile se depun la CJP Sălaj
Cererile se depun la CJP Sălaj

Peste 1.900 de sălăjeni au solicitat în cursul acestui an casei Judeţene de Pensii ( CJP) Sălaj acordarea ajutorul de deces. Acesta se acordă la cerere,  în cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, unei singure persoane care face dovada că a suportat chetuileile ocazinate de deces.

De la începutul acestui an şi până în prezent la CJP Sălaj  au fost înregistrate 1.964 de cereri privind acordarea ajutorului de deces. Raportat la  numărul cererilor înregistrate, la un simplu calcul , reise faptul că la nivelul judeţului Sălaj zilnic mor cinci persoane.
Ajutorul este în valoare de 2.022 de lei în cazul decesului asiguratului sau al pensionarului şi de 1.011 lei în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului. 
Pentru a beneficia de acest ajutor cei în cauză trebuie să se adreseze Casei Judeţene de Pensii Sălaj  cu următoarele acte: cerere tip pentru persoanele asigurate cu contract sau declaraţie de asigurare sau cerere pentru plata ajutorului de deces pentru pensionari, certificat de deces în original şi copie,  actul de identitate al solicitantului în original şi copie,  acte de stare civilă ale solicitantului, din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul, sau după caz, actul care atestă calitatea de moştenitor, tutore, curator, în original şi copie  şi acte din care să rezulte ca s-au suportat cheltuieli ocazionate de deces.
Potrivit reprezentanţilor CJP Sălaj acest ajutor se acordă în maxim trei zile de la data depuneii cererii.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite