Sălăjenii lucrează pe bani mărunţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste jumătate dintre cele 29.000 de contracte de muncă înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă, la finalul anului trecut, prevăd salarii brute de până în 750 de lei.

Mai mult de jumătate din sălăjenii care lucrează în mediul privat autohton sunt pătiţi cu „bani mărunţi”. Cel puţin în acte. Salariile oficiale a circa 17.000 de sălăjeni, acordate lunar, anul trecut, conform contractelor  individuale  de muncă au fost cuprinse între 600 şi 750 de lei brut.  Statisticile privind evidenţa muncii în Sălaj arată că 5.360 de sălăjeni angajaţi la privat au lucrat, anul trecut, pe salariul minim brut, fiind angajaţi ca persoane necalificate. „După plata contribuţiilor sociale, sănătate, şomaj şi pensii, leafa unui angajat cu salariul minim brut ajunge la 390 de lei”, explică Ovidiu Mureşan, inspector şef adjunct al ITM Sălaj. Aceeaşi statistică arată că 10.117 de angajaţi au avut salarii brute cuprinse între 600 şi 720 de lei, iar 1.254 de salariaţi au fost încadraţi cu 720, respectiv 750 de lei.

Citeşte mai multe despre cât câştigă sălăjenii în săptămânalul ADS Zalău, care poate fi cumpărat de la chioşcurile de ziare.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite